fbpx

JE LI SAKRIO DIO IMOVINE? Sessa godišnje zarađuje 68.000 €, a prijavio samo manji stan i auto

Vrhovni sud u utorak je priopćio da predsjednik tog suda Đuro Sessa nema namjeru odgovarati na “apsurdne i neistinite tvrdnje” osuđenog bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića koji ga je prozvao za korupciju te nazvao kriminalcem i varalicom te je otkrio kako mu je davao mito.

Ne iznoseći nikakve dokaze Mamić je u Mostaru izjavio da je odluka Vrhovnog suda sramotna, a za Sessu je kazao da je “kleptoman, kriminalac i varalica”.

Na vrhu koruptivne hobotnice

“Spreman sam se staviti na dispoziciju državnom odvjetništvu i Uskoku kako bi dokazao da je Sessa kriminalac i da sam mu osobno donosio novac. Spreman sam surađivati u dokazivanju da je to kriminalac i otimač novca građanima, vrh hobotnice,” poručio je Mamić.

S obzirom da su od početka godine javno dostupne Imovinske kartice sudaca, provjerili smo koliko je imovine prijavio Sessa.

Ono što odmah upada u oči je nerazmjer imovine i prijavljenih prihoda predsjednika Vrhovnog suda.

No, krenimo redom.

Zaradio samo za stan od 66 m2 i auto

U Imovinskoj kartici predsjednik Vrhovnog suda piša da ima u suvlasništvu kuću s okućnicom od 650 kvadrata u Dubrovniku vrijednu 6 milijuna kuna. Napisao je da ju je dobio nasljedstvom.

Sessa ima i stan u Zagrebu površine 66 m2 vrijedan 820.000 kuna s pripadajućom garažom cijene 80.000 kuna.

Sessa je supruzi darovao stan u Velom Lošinju od 40 kvadrata vrijedan 292.000 kuna. Navodno je kupljen je novcima koje je Sessa dobio u parnicama dobivenim protiv Večernjeg lista, Slobodne Dalmacije, HSP-a i Dobroslava Parage, te nešto zajma od obitelji.

Sessa vozi SUV Wv Tiguan iz 2016. a supruga VW Polo iz 2018. godine.

Ima 40.000 eura štednje, a supruga još 20.000 eura.

Sessa je prijavio mjesečne neto prihode od ukupno 37.436 kuna.

Od honorara godišnje još zaradi 53.500 kuna.

Znači bez supruginih prihoda, Sessa sam na godišnjoj razini zaradi oko 502.700 kuna, odnosno oko 67.500 eura.

Gdje je nestao velik dio prihoda?

Da godišnje potroši pola tog iznosa, ostaje mu oko 33.000 eura godišnje. Ponavljamo, ovdje uopće nisu uzeti u obzir prihodi njegove supruge.

Za primjerice deset godina Sessi ostaje najmanje 330.000 eura. A sva imovina koju je prijavio, plus ušteđevina iznosi mu 190.000 eura!? Tim više što je stan kojeg je darovao supruzi, kako navodi, kupio od dobivenih sudskih presuda. Znači ne radi se o njegovoj štednji. Dok je kuću u Dubrovniku, kaže, naslijedio.

Znači s mjesečnim prihodima od 41.894 kuna (oko 5.600 eura), odnosno 67.000 eura godišnje, Sessa je cijeli svoj životni vijek stekao tek stan u Zagrebu od 66 m2, automobil srednje klase i ušteđevinu od 40.000 eura.

Ili se radi o nevjerojatnom rasipniku ili u Sessinoj Imovinskoj kartici nešto nedostaje.

Uistinu je nevjerojatno kako to DORH-u već nije ispitao? Tim više što se u kuolarima priča da je nadimak predsjednika Vrhovnog suda- Đuro Kesa.