fbpx

KORONA TEST U ZADRU DUPLO JE SKUPLJI OD SPLITA Zbog uhljeba nas i na testovima pljačkaju

U Splitsko-dalmatinskoj županiji cijena testiranja SARS-COV-2 metodom RT-PCR iznosi 400 kuna, dok će te u Zadarskoj županiji za istu stvar morati izdvojiti čak 800 kuna. Ravnatelj Škrgatić tvrdi da radnici rade neka i u tri smjene. U Splitu očito rade samo jednu ili su bolje organizirani, a razlog svega lomi se na građanima. I dok poduzetnici trpe ogromne štete, a neki čak i propadaju, uhljebi lupaju duplo veće cijene testiranja kako bi uredno primali svoje pristojne uhljebarine.

– Već godinu dana od kada traje pandemija u Zavodu radimo sedam dana tjedno, ujutro od 7 navečer do ponoći, u dvije, a nekad i u tri smjene. Zbog toga su se naše obveze, prvenstveno za plaće, povisile. Od HZZO-a mjesečno dobijemo 800 tisuća kuna, a samo za plaće mjesečno izdvajamo preko dva milijuna kuna. Dakle, za više od milijun kuna se moramo sami pobrinuti, a to radimo između ostalog, i uz naplaćivanje testiranje na koronavirus, objašnjava Škrgatić dodajući kako se u ovom trenutku jednostavno nemaju kako drugačije financirati, nego da nas deru.

– Jednostavno nemamo prostora da spustimo cijenu, kaže dr. Zoran Škrgatić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zadar (ZJZ Zadar), zaboravljajući da hrvati plaćaju jedan od najvećih poreza u EU. Napomenimo i to da nam se sada građani zbog nesposobne korumpirane vlasti idu cijepiti u Srbiju.

Možda kada bi nas manje pljačkali, kada bi manje korumpirali sudce i namještali presude za pljačku države, možda bi onda bilo više novca za jeftinije ili čak besplatne COVID testove kao što je to primjerice u jednoj Njemačkoj, na koju se naši političari vole stalno pozivati.

Možda bi netko napokon trebao objasniti našim uhljebima da živimo u kapitalizmu. Jednostavno je. Ako niste sposobni, idite kući!