fbpx

LOVRINOVIĆ: “Čak 10 zemalja EU-a zabranilo je cijepljenje AstraZenecom, za naš Stožer oni su glupi”

“Iako je 10 zemalja članica EU zabranilo daljnje cijepljenje Astra Zenecom Stožeraši u tome ne vide ništa opasno i za naše građane i odobravaju nastavak cijepljenja. Svi drugi su dakle glupi”, smatra prof. Ivan Lovrinović iz stranke Promijenimo Hrvatsku.

“Vrhunac neodgovornosti, odnosno populizma pokazao je predsjednik Vlade rekavši da bi se on cijepio bilo kojim cjepivom koje je na tržištu odobreno. Time je želio potaknuti ljude da se više cijepe jer izvještaji s terena govore da je slab odaziv. Upravo je njegova Vlada naručila najviše Astra Zenecinog cjepiva. Ukupno su naručili preko 8 milijuna komada raznih cjepiva”, ističe Lovrinović.

“Kompanija Astra Zeneca je značajno smanjila isporuke zemljama EU-a pa ispada da pored prijavljenih smrtnih slučajeva, niti ona sama nema dovoljno povjerenja u svoje cjepivo. Ispada da naše građane čak više štiti neisporukama sama Astra Zeneca, a naša Vlada se žali i pritišće da ubrzaju isporuke cjepiva.
Upravo ova situacija građanima šalje jasnu poruku opreza, kako zbog smrtnih slučajeva diljem EU zbog cjepiva, tako i zbog političkih igara između zemalja EU. Pored toga među građanima svih zemalja kuha i sve su češći i masovniji prosvjedi o kojima naši mediji ne izvješćuju.
Manipulacije su poprimile neviđene razmjere i moramo tome zajedno stati u kraj”, zaključuje Lovrinović.