fbpx

MAZANJE OČIJU GRAĐANIMA Kao i pred svake izbore, ministar dolazi potpisati ugovore o sanaciji luka

Kao i pred svake izbore ministar ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković dolazi potpisati ugovore i sporazume vrijedne gotovo 26 milijuna kuna kojima će se sufinancirati izgradnja, sanacije i rekonstrukcija luka i pomorskog dobra na području Šibensko-kninske i Zadarske županije.

Interesantno je upravo to da sanacija i rekonstrukcija luka i pomorskih dobara nije važna niti potrebna sve dok se ne raspišu lokalni izbori. Tada se odjednom nađe volje i novca za ulaganja, u rekonstrukcije ili čak nove izgradnje.. i sve to našim novcem, otetim putem najvećih poreznih stopa u EU, kako bi uhljebi bili siti, a ministri imali što dijeliti prije izbora.

Grad Zadar bi trebao uovom slučaju dobiti sredstva za čak tri projekta. Sudeći po izdašnosti sufinanciranja od strane ministarstva, HDZ u Zadru prema anketama očito stoji loše pa je ministar Butković uskočio i pokušao popraviti imidž stranke na vlasti.

Ministarstvo bi trebalo sufinancirati i projekte u gradu Ninu te otočnim i priobalnim općinama Jasenice, Kolan, Novigrad, Pakoštane, Pašman, Povljana, Preko, Privlaka, Starigrad i Sukošan. Četiri ugovora u vrijednosti od 10,4 milijuna kuna bit će uručena Županijskoj lučkoj upravi. Na potpisivanju ugovora i sporazuma bit će nazočan i župan Božidar Longin, a HDZ očekuje dobar odaziv birača i još bolji rezultat na izborima.