fbpx

MILANOVIĆ: Ako Pupovcu ne odgovara da bude ‘prljav’, može birati između ‘ružan’ i ‘zao’

Predsjednik Zoran Milanović na Plitvičkim jezerima dao je izjavu za medije. Rekao je da danas nije planirao ništa govoriti, ali onda se ponovno raspričao, a prva tema je bila zašto nije položio vijenac zajedno s premijerom Andrejom Plenkovićem.

– Moj protokol je pisala Vlada, a izgovor su bio epidemiološke mjere. Vjerojatno u strahu da ‘međedi’ ne pokupe koronu. Ako želiš nešto izbjeći, izbjegneš. Ako želiš bojkotirati prijem za zapovjednike akcije na Plitvicama i zabraniš svim policijskim dužnosnicima i ministrima da dođu, to je u redu – kazao je te dodao da je pozvao i neke policijske dužnosnike.

Na pitanje je li ga premijer minirao na toj obljetnici, kazao je da to zna.

Osvrnuo se i na izjavu Borisa Miloševića koji je kazao da je Milanović donedavno govorio Pupovac nema niti jednu mrlju.

– Moguće i ja pričam gluposti. Što znači da je bez mrlja? Kakve mrlje? Mogao me citirati da sam rekao dobar dan, ali tako nešto govori tisuće ljudi. To da sam rekao da je Pupovca bez mrlje, ispričat ću se ljudima što sam to rekao. Izvodi istu fintu 30 godina. Račan je bio sretan što nije morao raditi s njim i od tada Pupovac predstavlja Srbe i govori da sam rekao da je prljav jer podupire Srbe. Može li niže? Prije nisam tako govorio jer sam trpio. Meni Pupovac nije trebao. Ja sam mu aktom dobro volje predao vladin ured za obnovu. Srbi tu glasaju za njega samo ako nešto daš, a za mene besplatno. Ako Pupovcu ne odgovara da bude ‘prljav, možebirati između ‘ružan’ i ‘zao’ – kazao je Milanović.

– Pupovac ne predstavlja nikoga. Dao sam Srbima ured za obnovu, državnu tajnicu. Druga je stvar što mu je puno važnije da ima puno malih glodavaca u kutovima kuće koji mogu sitnu kašu glodati. Zašto bih dao nekom o kome ne ovisiš u Saboru tako nešto? Ja sam bez manjina imao 88 mandata. Furio Radin predstavlja Talijane, Kajtazi predstavlja Rome i dobio je tri tisuće glasova i imate Bileka. Mađar kupuje glasove Orbanovim parama. Ljudi su optuženi i osuđeni u Osijeku radi kupovanja glasova. Zbog konverzija Srba i Roma u Mađare da može dobiti izbore – kazao je Milanović.

– To je bio predsjednik Bandićevog kluba, Jankovich. Novcem Orbanovim, da nam diktator mađarski kupuje zastupnike koji se prodaju u Saboru. Ovo su činjenice, ovo nije grub jezik – kazao je Milanović.

Na konstataciju da je rekao da je izabran za predsjednika i da mu ne treba Pupovac, a dok je bio u Vladi nije tako govorio. Milanović je na to kazao da mu ni kad je bio u Vladi Pupovac nije trebao. Za sebe kaže da je bio korektan, a Pupovcu poručuje da bi “na njegovom mjestu razmišljao o penziji – ne zasluženoj, ali dobroj”.