fbpx

MILANOVIĆ POSLAO PORUKE PUPOVCU: ‘Bijedniče, Srbi će procvasti kad se otarase tebe i tvojih lopova’

Milorad Pupovac na Facebooku je objavio fotografije poruka koje mu je navodno poslao predsjednik Republike Zoran Milanović. Izvrijeđao ga jer je njegovu kandidatkinju za predsjednicu Vrhovnog suda nazvao ‘padobrankom’.

– Jučer je Zoran Milanović kao predsjednik Republike Hrvatske kazao da sam “prljav”. Malo je dana u ovih 30 i više godina mojeg javnog djelovanja u kojima nisam primio pismo ili poruku u kojoj mi ekstremni desničari ili od njih zaluđeni ljudi šalju poruke da sam “prljav” ili “smrdljiv”. Dobro sam naučio što to znači i još više pazio da nakon toga budem još pročišćeniji. Došli su dani mi zbog izraženog mišljenja kao saborskog zastupnika Zoran Milanović kao predsjednik Republike Hrvatske kaže da sam “prljav”. Tom svojom izjavom on me je razriješio obaveze da ne objavljujem poruke koje mi je poslao nakon što sam iznio svoje viđenje postupka izbora predsjednika Vrhovnog sud i neophodne reforme pravosuđa – napisao je Pupovac uz fotografiju prepiske. On je zbog jučerašnjeg istupa predsjednika za danas sazvao i konferenciju za medije na kojoj se rasplakao.

Milanović je, podsjetimo, jučer Pupovca nazvao prljavim jer je njegovu kandidatkinju za predsjednicu Vrhovnog suda Zlatu Đurđević nazvao ‘padobrankom’.

– To kaže čovjek koji je s 10.000 glasova hrvatskih Srba ušao u Sabor. U čije ime on govori? Na svakim izborima dobijem više glasova od hrvatskih Srba nego on. To je prizemni čaršijski lopovluk. Neka vrati one nekretnine u Preradovićevoj koje mu je moja vlada greškom dala, neka to prodaju i neka daju Srbima na Baniji. Zadnji je koji smije govoriti da je osoba koja je pravi sveučilišni profesor za razliku od njega padobranka. Što je učinila protivno zakonu? – kazao je u Rijeci predsjednik.