fbpx

MILANOVIĆ: “Ustavni sud je skupina isluženih HDZ-ovih političara koju vodi Šeksov kum”

“Ustavni sud je sastavljen političkim dogovorom. To uopće nije sud već skupina isluženih političara, većinom iz HDZ-a. Na čelu mu je vjenčani kum Vladimira Šeksa-Mislav Šeparović. Oni ne mogu donijeti nikakvu odluku osim političku”, izjavio je predsjednik Zoran Milanović nakon mišljenja suda da njegova kandidatkinja za predsjednicu Vrhovnog suda ne može biti izabrana bez javnog natječaja.

Milanović je zbog toga opleo po svima.

“Ustavni sud je političko tijelo. Šef tog suda, Šeksov kum se pojavio u Dnevniku da najavi podržavajuća mišljenja četvero sudaca. Tako se suci ne ponašaju, ako se tako ponašaju onda to nije sud. To je kao DDR, ali nije koji se zove demokratski, ali to nije. Iznenadila me manična brzina. Jedno je kad džepariš, a drugo kad mažnjavaš na javnom trgu. Šeksov kum ne razumije natječaj, ne razumije razliku između poziva i javnog natječaja. To je jedna kumska vertikala, Šeksovog kuma”, rekao je.

“Izgubit će. Sabor će se morati očitovati o mom kandidatu, ne jer je to moja želja nego jer je to ustavna odredba što god odlučili Šeksovi kumovi i ljudi koji su egzistencijalno i materijalno ovisni o njima. O tome ćemo više govoriti, to uništava Hrvatsku. To se vidjelo i na cijepljenju. Po Štamparu se zovu lopovski instituti danas.

“Javni poziv je jedna obična nepristojna farsa kojima se ljudima želi stvoriti dojam demokratičnosti. Kud ćeš veće demokratičnosti ako kažem koga želim”, rekao je.

“Kada ministar Bošnjaković bude zateknut u kafiću s optuženikom. Loš je znak kad si virio iz neke stvari svih HDZ-ovim prvacima. Ministar pravosuđa Malenica djeli lekcije iz prava i dijeli lekcije iz prava koje predaje šibenskim komunalnim radnicima.

“Bošnjaković koji kaže da je nešto loš pokazatelj, loš pokazatelj je kad novinari uhvate njega s optuženikom pa onda laže što radi nama”; rekao je Milanović i nazvao ga je provincijskim fiškalom.

“Malenica predaje pravo u Šibeniku komunalnim radnicima”, kazao je.

“Na Vrhovnom sudu je predmet HDZ-a kao zločinačke organizacije. Nije u Kragujevcu. Osuđeni su za pljačku. Zato žele što veću kontrolu nad Vrhovnim sudom”, kazao je.

“Bezočno se Sessa javio na javni poziv, može li on još uvijek biti predsjednik Vrhovnog suda. Što o tome misle saborski zastupnici? Oni ga mogu razriješiti. On je zaštićen kao lički medvjed”, rekao je.

Novinari ga pitaju za Mamićeve optužbe.

“Sad se vidi što se tu događalo. Netko za to treba odgovarati. To ulazi u domenu krivičnih djela protiv pravosuđa. To bingamo, gledamo kao na Netflixu dok nam oči ne ispadnu”, rekao je.

“Ovo je HDZ-ovo sudstvo, ali što je tu radio Sessa? Gdje je on bio? A bio je i predsjednik Općinskog suda”, kaže.

“Šeksova kćer je imenova na čelo jednog od najvećih sudaca. Neki drugi koji su isto imenovani kao članovi obitelji su bili mizerni studenti”; dodaje.

“Krade se. Pogledajte malo imovinske kartice članova uprava državnih firmi. Iz zakutnih su varošica, odakle im ta imovina. To neću nazvati hobotnicom, ovo je opakija neman”, kaže još.

Komentirao je i slučaj Mamića i osječkih sudaca.

“Sad se vidi kako e netko opstuirao pravdu. DORH i USKOK nisu ništa napravili po Mamićevoj prijavi. To je krivično djelo. Mamić je dao neke dokaze iz kojih se vidi da se tu radi u najmanju ruku o nekim propalicama. Kada je Dinko Cvitan bio glavni Državni odvjetnik ja sam mu rekao, poslije posla možete ići samo doma. Nema izlaska po kafićima.”

Djeca sinovi i kćeri vodećih hrvatskih sudaca su suci. Neki od njih su bili mizerni studenti. Provjerite s kojim državnim poduzećima rade djeca i članovi porodice sudaca Ustavnih sudaca.

Da u Hrvatskoj se krade.

Pogledajte malo imovinske kartice članova uprava najvećih državnih tvrtki koji su sve HDZ-ovci. Supruge im rade za 5-6.000 kuna a njihovi imovinski dosezi su nevjerojatni. Odakle im tolika imovina? To nije koruptivna hobotnica, to je neka daleko opasnija neman”, rekao je Milanović.

Rekao je da ne vjeruje da je Mamić plaćao bivšu predsjednicu.

“Ali vidio sam da je neke sumnjive poslovne angažmane imao njen suprug.”

Ocijenio je Mamića.

“Pogriješio je što nije želio platiti porez hrvatskoj državi. Šteta, puno je napravio za nogomet. Ali želio je biti još bogatiji”, rekao je Milanović.