fbpx

NA TERENU SVE JAČI OTPOR PLENKOVIĆU I STOŽERU Načelnik Kalnika: “Nećemo AstraZenecu”

Načelnik općine Kalnik, Mladen Kešer, danas je otvorenim pismom od premijera Andreja Plenkovića i Nacionalnog stožera zatražio da se stanovnici te općine prestanu cijepiti AstraZenecom jer je općina Kalnik spremna platiti i osigurati Pfizerovo ili Modernino cjepivo.

Općina Kalnik, poručuje Kešer, spremna je za svoje stanovnike osigurati cjepivo drugih proizvođača koja su dostupna u našoj zemlji odnosno Pfizerovo ili Modernino i to na način da sama plati određenu količinu cjepiva i tako smanji stres i pomutnju koja se ovih dana događa među stanovnicima RH pa tako i mještanima općine Kalnik.

‘Želimo predračun’

​”Od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo tražim da Općini Kalnik pošalje ponudu ili predračun za otkup 700 doza cjepiva tvrtke Pfizer, temeljem čega će općina Kalnik potrebni novac uplatiti Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo” ističe načelnik Kešer.

Stanovnici općine Kalnik također su se jučer trebali cijepiti u susjednoj općini Sveti Petar Orehovec, ali odazvalo ih se mnogo manje no što ih se prethodno predbilježilo, a kao razlog naveli su spornu kvalitetu AstraZenecinog cjepiva.

Podsjetimo, Stožer civilne zašite Koprivničko-križevačke županije prije dva dana je donio odluku o privremenoj odgodi punkta za cijepljenje u Svetom Petru Orehovcu gdje se provodi cijepljenje cjepivom AstraZenece. Na području Koprivničko-križevačke županije dosad je cjepivima Pfizer, Moderna i AstraZeneca cijepljeno 6363 građana prvom te 1961 drugom dozom, prilikom čega nisu zabilježene ozbiljnije nuspojave.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić rekao je jučer da je riječ o privremenom prekidu zbog straha ljudi od cijepljenja AstraZenecom. Ljubić je pozvao zainteresirane građane da u srijedu dođu u Sveti Petar Orehovec, a tom se pozivu odazvalo njih 114.