fbpx

NAĐI: Što je veća katastrofa, potres ili rad hrvatske vlade?

Zastupnik Davor Nađi (NZ) izjavio je u petak u Hrvatskom saboru da se “ništa ne događa” godinu dana nakon potresa koji je 22. ožujka 2020. pogodio Zagreb i okolicu.

“Što je veća katastrofa, potres ili rad hrvatske vlade i administracije?”, zapitao se zastupnik u slobodnom saborskom govoru, navodeći da još ni jedna zgrada nije obnovljena prema Zakonu o obnovi od potresa, niti je odobren ijedan zahtjev za rušenje.

Zastupnik je upozorio i na problem prijevoznika u povremenom prijevozu putnika, pozvavši da im se omogući da kroz nadolazeću sezonu ipak ostvare neke prihode i ispune obveze koje imaju.

Zbog korone im je, podsjetio je, rad jedno vrijeme bio zabranjen, stao je i turizam pa nisu mogli generirati, a sada dolazi period u kojem im istječe leasing za vozila. Ako im leasing kuće počnu oduzimati autobuse, koliko će ih biti sposobno odraditi sezonu, a koliko će ih završiti na ulici, zapitao se Nađi.

Umirovljenici koji rade 4 sata ne mogu na bolovanje

Silvano Hrelja (HSU) upozorio je kako umirovljenici koji rade pola radnog vremena, dakle četiri sata, nemaju pravo na bolovanje završe li u samoizolaciji.

Stimuliramo umirovljenike da rade uz mirovinu do 68, odnosno 70 godina, ali nakon 65 godine kaže im se da ne mogu koristiti bolovanje, a imaju ugovor, istaknuo je Hrelja. “Maknimo se iz ove pat-pozicije”, pozvao je zastupnik HSU-a.