fbpx

NAŠE PRAVOSUĐE! Otkrili da ravnatelj ima lažnu diplomu, sud ga oslobodio jer je ‘dobro radio’

Ovih dana ponovno je aktualiziran slučaj nekadašnjeg ravnatelja Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije Željka Marjanovića koji je na tu poziciju izabran iako je lagao da je završio Mašinski fakultet Univerziteta u Banja Luci. Nakon što je to otkriveno Marjanović je dobio otkaz.

Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije, smatrajući da je prevarena, sudskim putem tražila ga je da vrati gotovo dva milijuna kuna – nešto više od 1,3 milijuna kuna plaća, te još oko 640 tisuća kuna za korištenje službenog vozila. Međutim, Općinski sud u Sisku presudio je u korist Marjanovića – kaže da ne treba vratiti ništa, jer je posao, iako je lagao o stručnoj spremi, uredno obavio. O toj odluci Općinskog suda u Sisku uskoro bi, nakon žalbe Županijske uprave za ceste, trebao raspravljati viši sud.

Marjanović je u Županijsku upravu za ceste imenovan 2012. godine. Do tada je radio u Sisačko-moslavačkoj županiji, a bio je, kako stoji u izvještajima iz onog vremena, član HNS-a.

No, nakon toga postaje donator kampanje ondašnje kandidatkinje SDP-a Marine Lovrić Merzel, pa se nagađalo da je upravo zbog toga i dobio posao u županiji.

U Županijskoj upravi za ceste počinje raditi u ožujku 2012. kao obnašatelj dužnosti ravnatelja, da bi u srpnju pobijedio na natječaju i postao ravnatelj.

U dokumentaciji koju je dostavio na taj natječaj, Marjanović je tvrdio da je završio Mašinski fakultet Univerziteta u Banja Luci. Međutim, naknadno će se ispostaviti da nikada nije bio student na tom fakultet. Zbog toga, budući da nije imao odgovarajuću stručnu spremu, u lipnju 2015. dobiva izvanredni otkaz.

To je bilo popraćeno izvještajima da je “otkaz dobio nekadašnji glavni suradnik bivše SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel”. U to vrijeme, dakle u ljeto 2015., Marjanović je već bio čelnik županijske organizacije Narodne stranke – Reformista za Sisačko-moslavačku županiju.

Zanimljiv je detalj da je upravo Marjanović bio s Marinom Lovrić Merzel neposredno prije nego što je navodno preuzela 100 tisuća eura mita od poduzetnika Željka Žužića. On je to i potvrdio na sudu svjedočeći protiv bivše županice. Došao je k njoj u proljeće 2011. jer je bio zainteresiran za kupnju udjela u tvrtki Ceste Sisak.