fbpx

NJONJO SAM O SEBI: “Što je više kleveta i laži, to nam je Gogo miliji i draži”

Predsjednik sabora Gordan Jandroković obratio se medijima nakon istupa predsjednika Zorana Milanovića koji ga je danas prozvao da je ukrao dokumente i da krši zakon.

“Sazvao sam vas kako bih reagirao na izjave predsjednika Milanovića. Ovdje treba razlikovati dvije razine. Jedna je osobna, a druga je ono što je meritum ove polemike i ono što je bitno”, počeo je Jandroković svoje izlaganje.

“Milanović nastavlja govoriti kao i do sada, a ja sam odgovorio i ne mislim više odgovarati na njegove uvrede, tračeve i klevete. Upravo su Milanović i suradnici godinama pričali gadosti o meni. I, evo, nakon 18 godina ja sam predsjednik sabora. Nije mi to naštetilo. Očito je – što je više kleveta i laži, Gogo nam je miliji i draži”, rekao je Jandroković.

Dodao je da se sve može reći na lijep i pristojan način.

“Nekad, kad sam bio mlađi, ulazio sam u te polemike, ali sad više ne. Izazvali su me politički protivnici, a dana izbjegavam takvu vrstu retorike”, rekao je.

“Predsjednik me prozvao da sam ukrao dokument. Istina je suprotna, predsjednik je čovjek koji svjesno i namjerno krši zakone ove države. Sve ono što je danas govorio o izboru predsjednika Vrhovnog suda govori da ne želi poštovati zakone koje je donio sabor. To je zagovaranje revolucionarnog prava i poruka da će njegovi istomišljenici biti oklevetani”, nastavio je Jandroković.

Poručio je da su u priču uključeni Ustav kao temeljni, najviši akt i Zakon o sudovima.

“Moja dužnost je da o tome vodim računa u procesu donošenja zakona. Iz tog razloga, kada sam vidio dopis predsjednika RH, vidio sam da nedostaje dokumentacije. Samo sam konstatirao da nedostaju dokazi iz kojih bi bilo vidljivo da je predsjednik RH ispoštovao zakon. Ja nisam odbio njegov prijedlog, nego sam ga vratio na doradu”, pojasnio je Jandroković.