fbpx

Otkazana nastava u osnovnoj školi, čak 26 nastavnika ima snažne nuspojave nakon cijepljenja!

Istoga dana kad je objavljeno kako i Italija kao ukupno deseta zemlja EU-a prekida cijepljenje AstraZenecinim cjepivom, stigla je vijesti iz Slovenije.

U Osnovnoj školi ‘Mihe Pintarja’ u slovenskom Velenju danas neće biti nastave zbog žestoke reakcije nastavnog osoblja na cjepivo koji im je ubrizgano dan prije.

Na web stranicama osnovne škole stoji obavijest koju potpisuje ravnatelj Sebastjan Kukovec i koja je e-mailom proslijeđena roditeljima:

“Dragi roditelji,

prije svega, dopustite da se iskreno ispričam zbog ove izvanredne obavijesti.

Jučer je čak 2/3 učitelja škole cijepljeno protiv Covida 19. Iz minute u minutu cijepljeni učitelji javljaju snažne reakcije na cjepivo, pa smo upravo došli do zaključka da smo, zbog odsustva 26 učitelja , prisiljeni u petak, 12. ožujka 2021. da otkažemo cjelokupni pedagoški proces u školi, jer nemamo dovoljno osoblja za izvođenje nastave.

Tako će nastava za sve učenike od 1. do 9. razreda sutra u potpunosti biti otkazana.”

Istovremeno, svakim danom sve je više europskih zemalja koje su u potpunosti ili djelomično obustavile cijepljenje AstraZenecom nakon što je u Austriji preminula jedna žena.

U Hrvatskoj se cijepljenje tim cjepivom zasad nastavlja. Kao i u Sloveniji.

Zgrušavanje krvi i plućne embolije

Danska, Norveška i Island u četvrtak su ‘iz opreza’ obustavili upotrebu cjepiva protiv Covida-19 AstraZenece zbog sumnji da izaziva zgrušavanje krvi, usprkos izjavama proizvođača i europskog regulatora koji tvrde da je ono sigurno, piše T portal.

Prva je cijepljenje djelomično obustavila Austrija dok se ne istraži slučaj smrti zbog poremećaja zgrušavanja krvi te slučaj plućne embolije. Austrija je obustavila cijepljenje cjepivom samo iz jedne serije.

EMA je istražila taj slučaj i zaključila da nema poveznice između tog smrtnog ishoda i cjepiva britansko-švedske tvrtke.

Jednu seriju obustavila je i Italija dok se ne ispita smrt dvojice muškaraca na Siciliji nedavno cijepljenih AstraZenecom.

Potpuno su cijepljenje AstraZenecom obustavile Estonija, Latvija, Litva i Luksemburg.

AstraZeneca, koja je proizvela cjepivo u suradnji s Oxfordskim sveučilištem, brani sigurnost svog proizvoda. ‘Sigurnost cjepiva temeljito je provjerena u kliničkim ispitivanjima tijekom III. faze i podaci (…) potvrđuju da se cjepivo općenito dobro podnosi’, rekao je glasnogovornik grupacije za AFP.