fbpx

PLENKOVIĆ SE OGRAĐUJE OD MAMIĆEVOG FINANCIRANJA KOLINDE : “Odgovaram samo za svoje vrijeme, ne za prije”

Prilikom obilaska Varaždinke i Međimurske županije, premijer Andrej Plenković odgovarao je i na pitanje novinara.

Na početku je komentirao tvrdnje iznesene u Nacionalu, da je bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pristala na kandidaturu na predsjedničkim izborima tek kad je Zdravko Mamić kompenzirao njezinu plaću u NATO-u, a što je bivša predsjednica oštro odbacila, Plenković je rekao da se za financiranje kampanje pošalje upit HDZ-u.

“Vjerujem da će se predsjednica oglasiti na tu temu i otkloniti svaku sumnju koja se tiče njezina integriteta”, rekao je Plenković.

“Govorimo o vremenu 2014. Ja otkako sam predsjednik HDZ-a, a sad će već pet godina, dva puta sam izabran, naše financije su transparentne, zakonite, uredno vođene, svaki put je državna revizija, koja je gledala naše financije kazala da je sve u skladu sa zakonom i transparentno i tako će biti. Nemamo dugova ni pozajmica. Ja odgovaram sto posto za ovo svoje vrijeme, a ovo prije ćemo vam dati odgovore kad pošaljete upit”, rekao je Plenković.

U međuvremenu se, kako smo ranije javljali, predsjednica i oglasila. Na tvrdnje objavljene u Nacionalu na Twitteru danas je reagirala Kolinda Grabar-Kitarović.

“Najsnažnije i u potpunosti odbijam navode Nacionala u kojima se ističe kako je g. Zdravko Mamić na bilo koji način kompenzirao moje plaće ili privatne troškove, tijekom predsjedničke kampanje. To su u potpunosti netočni navodi i laži”, napisala je na Twitteru Grabar-Kitarović.

“Svi troškovi kampanje financirani su isključivo i jedino putem HDZ-a, čija sam bila kandidatkinja na predsjedničkim izborima. Pitam se kome ove objede i lažni navodi idu u korist?” napisala je bivša predsjednica.