fbpx

Poduzetnici koje istražuju s Josipom Rimac još su u Remetincu- opet nude milijune za puštanje na slobodu

Nakon što je izvanraspravno vijeće ukinulo rješenje kojim je prihvaćena milijunska jamčevina bosansko-hercegovačkim poduzetnicima Milenku Bašiću i Draganu Stipiću koje se istražuje u aferi vjetroelektrane zajedno s Josipom Rimac, sudac istrage danas je ponovno odlučivao mogu li njih dvojica na slobodu nakon što plate jamstvo, piše Telegram

Ponovno je, doznajemo sa Županijskog suda u Zagrebu, prihvatio nešto manje od 20 milijuna kuna jamčevine koju su ponudili kako bi nastavak istrage pratili sa slobode. Javljali smo već da je Bašić u nekretninama i novcu ponudio 11 milijuna kuna, a Stipić ukupno 8,5 milijuna kuna.

USKOK inzistira da ostanu u Remetincu

U ovom trenutku, kako sudska odluka nije pravomoćna, Bašić i Stipić još se nalaze u istražnom zatvoru u Remetincu.

Prvotno im je obojici istražni zatvor bio određen i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. No, danas je sudac istrage taj dio odluke ukinuo zaključivši da nisu odgovorne osobe u tvrtki C.E.M.P. za čiji su projekt vjetroparka Krš-Pađene urgirali preko Josipe Rimac. USKOK na odluku suda i ovoga puta ima pravo žalbe.

Kako su ušli u Hrvatsku iz BiH?

Inače, Bašić i Stipić završili su u istražnom zatvoru nakon što su se početkom prošlog mjeseca predali hrvatskim vlastima. Od otvaranja istrage u lipnju prošle godine nalazili su se u BiH čije je pravosuđe odobrilo njihovo izručenje Hrvatskoj. No, nisu čekali pravomoćnost te odluke, već su se iznenada pojavili u Hrvatskoj.

Zanimljivo je da još uvijek nije utvrđeno na koji način su prešli granicu i kada su to uopće učinili. Policija je dan nakon što su se pojavili u Zagrebu potvrdila da nemaju zabilježen njihov prelazak službenog graničnog prijelaza.