fbpx

RADETA: Komunalni doprinos se prebijao sa stanovima za ljude bliske HDZ-u

Šef zadarskog SDP-a Daniel Radeta iznio je na sjednici Gradskog vijeća skandalozne informacije.

“Komunalni doprinos je jedan od većih izdataka kod izgradnje, a mnogi naši sugrađani nisu zadovoljni kako se troše ta namjenska strana. No, postoji i jedna mračnija strana, a na vama je da odgovorite. Koliko je komunalnog doprinosa platio investitor Lignum stanogradnja za zgradu kod bivšeg “Mesoprometa”. Naime, imam informaciju kako se komunalni doprinos prebijao sa stanovima u predmetnoj nekretnini i to ljudima iz gradske uprave, bliskima vama, naravno HDZ-ovcima, a na štetu gradskog proračuna”, istaknuo je Radeta.

Demantirao ga je pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo, Darko Kasap nazivajući te riječi “insinuacijama”.

“Doprinos je uplaćen u proračun Grada Zadra i nije prebijan s nikakvom ostalom infrastrukturom, a temeljem sporazuma to se može prebiti s izgradnjom cesta i ostale infrastrukture, ni sa čim drugim”, istaknuo je Kasap.

No, unatoč konkretnom upitu, Kasap nije odgovorio na pitanje o iznosu komunalnog doprinosa, pa je Radeta zatražio da mu se to dostavi pisanim putem.