fbpx

ŠOK I NEVJERICA NA “N1” TELEVIZIJI Direktor Tihomir Ladišić za Slobodnu: ‘Odlučili su nas ugasiti radi izbora…’

Gledatelji N1 televizije koji ovaj informativni kanal prate putem platforme A1 neugodno su se jutros iznenadili čuvši da od 29. ožujka više neće moći gledati N1 kod svog televizijskog operatera. Ista se stvar dogodila i s kanalom Sport Klub koji je baš kao i N1 televizija u vlasništvu United Medie, vodeće medijske kompanije u jugoistočnoj Europi. U svom portfoliu ima više od 30 televizijskih kanala, u Hrvatskoj su vlasnici Nove TV, Dome TV i Mini TV-a, a N1 televiziju imaju i u Srbiji i Bosni.

Kako A1 tvrdi vlasnik TV prava postavio im je neprihvatljive uvjete za produljenje ugovora unatoč svim njihovim nastojanjima da osiguraju nastavak prikazivanja programa i N1 i Sport Kluba. Doznaje Slobodna Dalmacija

Na N1 pak sasvim druga priča. S te televizije poslali su priopćenje u kojem poručuju da su iznenađeni ovom odlukom s obzirom da su A1 ponudili apsolutno iste uvjete ugovora koji su vrijedili i do sada.

– S njima smo surađivali dugi niz godina i žao nam je što ta suradnja nije nastavljena, usprkos dobroj volji s naše strane da do toga dođe. Građani koji koriste njihove usluge već od kraja ožujka više neće biti u prilici pratiti najvažnije dnevne događaje na vodećem informativnom kanalu N1, ali ni gledati vrhunski sportski program na SK kanalima, posebno utrke Formule 1 koje počinju, a čije pravo prijenosa u Hrvatskoj ima Sport Klub, kažu na N1.

Doznajemo kako su tijekom dana među djelatnicima zavladali šok i nevjerica. U strahu su da će doći do gašenja N1 televizije i pada prihoda jer se ovaj kanal u Hrvatskoj ne može pratiti zemaljskim putem već isključivo putem TV operatera. Sada kada više nisu dio A1 (inače nekadašnjeg Vip-a), N1 se može pratiti putem Max TV-a (Hrvatski Telekom), Optime, Iskona i Total TV-a.

Programski direktor N1 Tihomir Ladišić rekao nam je kako danas ima redovan sastanak s upravom nakon kojeg će nam moći više kazati.

– Valjda su za A1 isti uvjeti koji su postojali do sada postali neprihvatljivi pa su nas odlučili ugasiti uoči izbora?, kratko nam je cijelu situaciju prokomentirao Ladišić.

Upit smo poslali operateru A1 međutim do zaključenja pisanja teksta nisu nam poslali svoju reakciju na izjavu Tihomira Ladišića niti odgovorili na pitanja zašto tvrde da su im postavljeni neprihvatljivi uvjeti za produljenje ugovora ako s N1 govore suprutno, a pitali smo ih i strahuju li da će zbog ovog poteza izgubiti dio pretplatnika. Iako smo ih više puta zvali i molili odgovore, jer želimo čuti i njihovu stranu priče, za nju smo ostali uskraćeni.

Televizija N1 ekskluzivni je partner globalnog televizijskog news kanala CNN, a u Hrvatskoj je pokrenuta 30. listopada 2014. i svoj program emitira 24 sata dnevno. U realnom vremenu izvještava o svim najvažnijim događajima, njihove kamere uvijek su tamo gdje se događa nešto bitno. Vrhunski tim profesionalnih novinara godinama priprema prepoznatljive talk show i političke emisije, razgovara s relevatnim sugovornicima, analizira situacije i nudi građanima pravovremene, točne i nepristrane informacije.

Sport Klub je pak godinama sinonim za najbolji sportski kanal. Pored utrka Formule 1 koje su novitet u Hrvatskoj, svoj program su od ove godine obogatili i prijenosima njemačke Bundeslige i Bundeslige2. U standardnoj ponudi je i Premier liga i FA kup, a gledatelji na SK kanalima mogu pratiti i MOTO GP trke, Euroligu i Eurokup, vrhunski tenis na ATP turnirima i Wimbledonu kao i NFL.

Korisnici A1 neće više moći gledati ni dječje kanale Pikaboo i Vavoom, a umjesto Sport Kluba od 29. ožujka uvode Arena Sport kanale.