fbpx

“STIGLE BANANE” Financira li se HDZ osim pljačkom Hrvatske i narkobiznisom?

Slijedom infomacija koje izlaze u javnost, a povodom nedavnog uhićenja Olivera Čokare zbog pošiljke od oko 73 kilograma kokaina otvaraju se ponovno pitanja funkcioniranja HDZ-a kao stranke već osuđene za korupciju te uloge visokopozicioniranih članova u organiziranom narkobiznisu koji se nesmetano već godinama odvija preko luke Ploče.

Uhićeni Oliver Čokara je osoba koja je već zavedena u OCTA-i, internom policijskom dokumentu koji označava nositelje organiziranog kriminaliteta. Prilikom uhićenja korišteni su interventni policajci. Kako se neslužbeno doznaje, prilikom uhićenja bilo je primjene sile u onoj mjeri u kojoj se policija postavlja prema osobama za koje očekuje da bi mogle biti naoružane i opasne.

Čokara je inače rođen u BiH, a ranije je živio u Švicarskoj odakle je dobio izgon. Čokara je također i suprug zadranke Lovele Čokare, kćerke zadarskog poduzetnika Miroslava Fuzula, a koja je vlasnica boutique hotela “9”, nasuprot Autobusnog kolodvora u Zagrebu.

Sumnja se da Čokara nije bio zadnja karika u lancu ove kokainske pošiljke, doznaje se iz neslužbenih izvora. Prema istim izvorima, izvorima velika je mogućnost da iza svega stoji neki krupniji igrač odnosno više njih.

U operaciju upleteni HDZ-ovci
Ostala dvojica uhićenih, Anđelko Oršulić (35) i Goran Bebić (41), su bili izvršitelji posla, odnosno oni su iz kontejnera vadili pošiljku droge. Prema javno dostupnim rezultatima, Oršulić je na listi HDZ-a ušao i u Mjesni odbor Komin, ali mu to nije uspjelo 2018. godine. Iz lokalnog su se HDZ-a oglasili priopćenjem da Oršulić nije njihov član.

U lokalnim koluarima već dugo vremena se priča kako je upravo Pločanska luka glavni ulaz za narkotike u Hrvatsku, a u oku je i DEA-i zbog koje je navodno nedavno i “pala” droga u luci Ploče.

Članovi HDZ-a aktivno su se uključili u narkobizinis

Kokain kao droga u hrvatskom drušvu je općeprihvaćena kao droga elita. Upravo to su prigrlili HDZ-ovi moćnici koji su kako prema priloženom vidimo “uvoznici”, tako su većinom i glavni konzumenti.

Javna je tajna da većina u vrhu zadarskog HDZ-a redovito konzumira kokain, koji je postao pitanje prestiža. No, postavlja se pitanje, odakle taj kokain dolazi?

Koliko isti ti ljudi iz HDZ-a na pozicijama moći i instucija koriste iste te pozicije kako bi pomogli, zatajili ili čak sudjelovali direktno u “uvozu” narkotika u Hrvatsku zbog vlastitog financijskog interesa kao i interesa stranke.

Tko ubire profit od prodaje kokaina na hrvatskim ulicama ako ga HDZ-ovci dočekuju u lukama?

Prema iskazu upućene osobe, pojedinci u HDZ-u su zaduženi za “pribavljanje” sredstava za predizbrnu kampanju. Pritom se ne misli na donacije članova i simpatizera  HDZ-a, već na crni fond sa kojim HDZ kao stranka ima itekakvih iskustava. S obzirom da više ne postoje tvrtke kao Fimi Medija i s obzirom da je ekonomska situacija u državi jako loša te dodatno narušena koronavirusom, HDZ se očito dosjetio kako će dobaviti sredstva za financiranje kampanje preko luke Ploče i svojih članova koji su ujedno i aktivni kandidati na lokalnim izborima. Članovi HDZ-a aktivno su se uključili u narkobizinis.

Plenković će zbog boljeg izbornog rezultata zažmiriti na jedno oko, a to će očito učiniti i ministar. To nebi bio prvi put, kaže naš sugovornik.


PREKINUTA ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Rubeša optužio HDZ za problem droge na zadarskom području