fbpx

SUKOB U HDZ-U ESKALIRA! Odmetnuti član: “HDZ-ovci odlaze u šumu, lože vatru, piju rakiju i kadroviraju”

Josip Dabro, odmetnuti HDZ-ovac koji se nakon istupanja iz stranke sada samostalno kandidira za vukovarsko-srijemskog župana, danas je gostovao na televiziji N1 gdje je govorio o sukobu s ministrom obrane i čelnikom županijskog HDZ-a, Marijom Banožićem. Pritom je u javnost ubacio zgodan novi pojam: “ministarska šuma”.

Ta “ministarska šuma” koju spominje, jedna je šuma u blizini Vinkovaca za koju je koncesiju dobio HDZ-ov Tomislav Čuljak i tamo se, tvrdi Josip Dabro, okupljaju HDZ-ovci i zatim “kadroviraju uz slaninu i rakiju”.

Dabro, nadalje, tvrdi kako je ministra Banušića premijeru nametnuo moćni Tomislav Čuljak kojeg je sada prozvao “gospodinom iz šume”. “Ako ne dobijete blagoslov od gospodina iz šume, nema vas u političkoj križaljci i u izvršnim pozicijama članova uprave i svih drugih pozicija”, rekao je.

Ministarska šuma

“Ministarska šuma jedan je prelijep dio unutar spačvanskog bazena, na tromeđi općine Privlaka, Gradište i Otok. To je koncesija koju je 2019. dobio gospodin Čuljak, odnosno njegova tvrtka, i to na razdoblje od 30 godina”, kazao je dalje.

“Tamo se okuplja jedan politički milje koji odlučuje o svim smjerovima da kažem Slavonije, pogotovo Vukovarsko-srijemske županije”, rekao je. On sam, tvrdi, nije odlazio na spomenuta okupljanja. “Gospodin Banožić i gospodin Dekanić tamo i dan danas lože vatru i peku slaninu. I zato i jesu tu gdje jesu”, kazao je Dabro i dodao kako osobno nije sudjelovao u tim druženjima.

Nije dugo trebalo čekati da stigne odgovor spomenutog ministra Banožića, javlja N1.

“Dabro je bivši član HDZ-a koji je izašao iz HDZ-a i on bi se trebao baviti sobom i svojom kampanjom. Ne znam zašto ima potrebe komentirati HDZ kad je otišao. Što se tiče ministarske šume, ja sam vam lovočuvar i lovac već niz godina i lovočuvar sam u dva društva. Niti jedno nije od Tomislava Čuljka. Boravim u lovu često. Gotovo svaki mjesec ili nekoliko puta u mjesecu odlazim u šumu. Ne znam jesam li bio kod gospodina Čuljka u nekakvom društvu gdje se nalaze i ljudi iz svijeta politike i medicine i slično”, rekao je Banožić.

“Tomislava Čuljak u ove četiri godine nije se kandidirao niti na jednu stranačku dužnost. Dabro sada pokušava sebi dati na značaju, predstaviti se kao nekakav relevantan igrač za ove izbore. No on je za mene čovjek koji ima političku razinu otprilike razine mjesne zajednice. On ne nudi nikakav program, niti bilo kakav projekt. U konačnici ja sam već rekao nekoliko puta – povucimo crtu što je napravio u ove četiri godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Ako izvučete samo zapisnike sa županijske skupštine, imate što vidjeti”, rekao je Banožić.