fbpx

BANGOURA: “Kad vidim rejtinge stranaka jedino što mi pada na pamet je: Što je u glavama tih ljudi?”

RTL je objavio CRO Demoskopovu anketu o popularnosti političkih stranaka uoči lokalnih izbora.

U samom poretku, kažu, nema previše promjena, ali mogu se iščitati neki trendovi.

Vladajuća stranka ostaje prvi izbor među ispitanicima sa sličnim rejtingom kao prošlog mjeseca! Za HDZ bi, da se sada održavaju izbori, glasalo 26,8 posto ispitanika. No ta stranka, treći mjesec zaredom bilježi blagi pad (27 posto prije mjesec dana), a isto je vidljivo i kod SDP-a koji ostaje drugi izbor s 19,3 posto potpore ispitanika (19,5 posto u ožujku). Treću poziciju i u ožujku obranila je platforma MOŽEMO! s 8,2 posto (u odnosu na 8,3 posto u ožujku).

“Kad vidim rejtinge stranaka u Hrvatskoj jedino pitanje koje mi pada na pamet je: “Kaj je u glavama ovih ljudi? Ili se ipak radi o džepovima?” Koliko dobro te stranke upravljaju državom u ovih 30 godina u raznim oblicima i koalicijama, nažalost vidimo svakoga dana, komentirao je rezultate poduzetnik Hamed Bangoura.

Domovinski pokret i Most imaju 7,9 posto (prema prošlomjesečnih 7,5 posto) i 7,6 posto (u odnosu na 7,2 posto iz ožujka), dakle obje stranke od prošlog mjeseca bilježe rast. Iako također uz rast rejtinga, od njih su daleko i HSS i Živi zid.

Slijede Centar i FOKUS sa istim rejtinzima (FOKUS u ožujku imao 1,5, a Centar 1,4 posto), nešto ispod toga je IDS, a stranka koja nosi ime preminulog gradonačelnika Bandića gotovo je prepolovila rejting u odnosu na prethodni mjesec.