fbpx

Botić prijavila Longina za ratni zločin, zatražila zaštitu policije

Marjana Botić obavijestila je danas medije da je proslijedila dopis i dokumentaciju u ime Akcije mladih Zadar, Državnom i općinskom odvjetništvu Republike Hrvatske zajedno sa istražnim zahtjevom. Prijavljena osoba je Božidar Longin, a Botić je ujedno zatražila i policijsku zaštitu sebe, obitelj i kolege. Njezine dopise prenosimo u cijelosti.


Poštovanje,
uz poziv na izvanrednu konferenciju za medije danas, petak, 30. travnja 2021. sa početkom u 12 sati ispred Općinskog suda u Zadru (ul. Borelli 9) prosljeđujem dopise, ali bez popratne dokumentacije koje smo uputili na Državno i Općinsko odvjetništvo, te na Policijsku upravu Zadarsku. Dokumentaciju ćemo zainteresiranim medijima dostaviti nakon konferencije po zaprimljenim zahtjevima.

u ime Akcije mladih Zadar srdačno vas pozdravljam,
Marjana Botić


———- Forwarded message ———
Šalje: Marjana Botić
Date: pet, 30. tra 2021. u 08:33
Subject: Fwd: prijedlog
To: <zadarska@policija.hr>

Poštovanje,

prosljeđujem dopis i dokumentaciju koju sam u ime Akcije mladih Zadar dostavili Državnom i općinskom odvjetništvu Republike Hrvatske zajedno sa istražnim zahtjevom. Budući prijavljujemo osobu Božidara Longina, i u svjetlu opisanih događaja i izrazitih suprotstavljenih stajališta tražim pojačanu zaštitu mene, obitelji i uključenih kolega dok se ova situacija ne razriješi.

Napominjem kako se radi o visokom dužnosniku stranke na vlasti HDZa, koji čak posjeduje vatreno naoružanje kako mi je preneseno, ali i što je najgore poluge kojima bi eventualno osvetu mogao izvršiti neko drugi, pa dostavljenu dokumentaciju stavljam na dispoziciju PU Zadarskoj sa ciljem procjene opasnosti i eventualnih postupanja prema Božidaru Longinu sa ciljem sprječavanja radnji za koje ocjenjujem da je itekako sposoban i zbog kojih se nalazim u strahu za osobnu i obiteljsku sigurnost.

Također napominjem kako treba spriječiti moguće pritiske na dvoje hrvatskih branitelja čija je golgota iz 1991. pokrenula današnje događaja od daljnjeg uznemiravanja.

Molim da mi zbog prirode situacije u što hitnijem vremenu odgovorite na moj zahtjev i izvijestite me o poduzetim radnjama.

Srdačno,
Marjana Botić


———- Forwarded message ———
Šalje: Marjana Botić
Date: pet, 30. tra 2021. u 08:20
Subject: Fwd: prijedlog
To: <pisarnica@dorh.hr>, <tajnistvo@odozd.dorh.hr>

Poštovanje,

Zaprimivši obimnu dokumentaciju koja se nalazi privitcima dopisa, Akcija mladih Zadar i mi kao vijećnici, dužni smo je dostaviti na DORH sa istražnim zahtjevom. Svjesni smo odgovrnosti i težine situacije, posebno smo šokirani činjenicom kako se radi o dokumentima hrvatskih tajnih službi i Ministarstva obrane, zajedno sa područnim ispostavama u Zadru, a koji svi gotovo punih 30 godina raspolažu ovim saznanjima!

Stoga obaviještavamo kako nam je jedini način rasvjetljavanja ove nemile situacije i napokon uspostave pravne države da o ovome potanko putem medija izvijestiti javnost kako bi se napokon pokrenuli postupci utvrđivanja odgovornosti, a dvoje hrvatskih branitelja (u ime svih poštenih, jednako poniženih, obespravljenih, razočaranih hrvatskih branitelja) napokon dobili zadovoljštinu u ime prvne države Republike Hrvatske za koju su se borili. (A ne za ovo)

U ime Akcije mladih Zadar,
mr.sc.iur. Marjana Botić