fbpx

BURA OKO POTPISA – Vučetić poziva DIP – Dukić se opravdava

Nakon što je objavljena snimka u kojoj nepoznati muškarac ulazi u prostorije zadarskog Vodovoda i potpisuje kandidaturu za aktualnog HDZ-ovog gradonačelnika Branka Dukića, snimku je za Media servis komentirao kandidat za gradonačelnika Zadra koalicije “Srcem za Zadar‘‘ Marko Vučetić.

‘‘Gradska poduzeća ne postoje da bi bila u službi volje i u službi političkog opstanka HDZ-a. Ovaj video promatram kao video političkog performera koji nam je pokazao tužno stanje zadarskog Vodovoda u kojem se direktor Vodovoda lažno predstavlja da je direktor, a nije, nego je branitelj HDZ-a.‘‘

U velika oporbena koalicija udružila je pet stranaka, SDP, Akcija Mladih, HSS, Centar i GLAS. Smatraju da bi na sporni događaj u Zadru, trebalo reagirati i Državno izborno povjerenstvo.

‘‘Očekujem da bi DIP trebao reagirati i sankcionirati jedno takvo nezakonito djelovanje u gradskom poduzeću. Iako očekujem da će oni to napraviti, sasvim je razvidno da neće. Ovo će ostati na razini institucionalnog posluha HDZ-ovoj perverziji i udaru na demokraciju.‘‘ poručio je Vučetić.

‘‘SDP se bavi neovlaštenim snimanjem, zamislite što bi radili kada bi, nedaj Bože, bili na vlasti‘‘ poručio je gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

‘‘Je li stvarno mislite da je HDZ-u problem skupiti potpise. Dovoljan broj potpisa smo skupili samo preko vikenda. Mi pričamo o milijardu i pol kuna investicija u gradu Zadru, a oni o potpisima. Slažem se s vama da u službenim prostorima i za vrijeme radnog vremena nije u redu prikupljati potpisa za bilo koga. Nisam imao saznanja o tome.‘‘