fbpx

ČOVJEK KOJI JE IZDAO UMIROVLJENIKE Pristao na mizeran covid dodatak, sad ide s HDZ-om na izbore

Predsjednik stranke Umirovljenici zajedno, Milivoj Špika, otkrio je kako je predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, Veselko Gabričević, pristao na mizerni covid dodatak bez konzultacija s ostalim umirovljeničkim strankama radi osobnih interesa.

– Covid dodatak je trebao biti 5.000 kuna, a ne par stotina kuna. Njega su trebali dobiti svi, i potrebiti, osobe s invaliditetom, nezaposleni…Ali vodstvo HSU-a očito ima svoje interese kad su na to pristali. Kada smo mi to čuli, pali smo u nesvijest, komentirao je Špika najavljeni covid dodatak u iznosu od 1.200 do 400 kuna odmah nakon što je on svečano predstavljen javnosti kao velika pobjeda umirovljenika.

Sada je jasno koji je to bio interes Veselka Gabričevića zbog kojeg je izdao umirovljenike i jeftino ih prodao HDZ-u.

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) na čelu s Gabričevićem će u Zagrebu, koalirati s HDZ-om na predstojećim lokalnim izborima!

Koalicijski sporazum će potpisati Mislav Herman, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba, Darko Klasić, predsjednik Gradske organizacije HSLS-a Grada Zagreba te Veselko Gabričević, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, otkriva portal mirovina.hr.

Svi oni podržati će HDZ-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Davora Filipovića.

Predsjednik druge umirovljeničke stranke (Blok umirovljenici zajedno) Milivoj Špika žestoko je optužio Gabričevića za izdaju umirovljenika i naveo kako je HSU raspustio više od pola organizacija Gradskih četvrti HSU-a, točnije njih 9 od 17. Neslužbeno se doznaje kako je razlog raspuštanja nezadovoljstvo i odbijanje članova da koaliraju s HDZ-om.

Predsjednika Veselka Gabričevića mediji su više puta danas pokušali kontaktirati, ali bez uspjeha.

Što se tiče Hrvatske stranke umirovljenika, koalicija s HDZ-om ne mora nužno stati u Zagrebu. Kako se jučer moglo čuti, u igri su Osijek i Rijeka. Uz to, jedan HDZ-ov koalicijski partner jučer je izjavio da “sve što se ovih dana događa oko HSU miriše na suradnju i na nacionalnoj razini.”

Takva koalicija bi zasigurno u neugodan položaj stavila HSU-ovog saborskog zastupnika i donedavnog predsjednika Silvana Hrelju koji je neki dan poručio da je i dalje u oporbi. To je dijametralno suprotno stajalište od predsjednika stranke koji zagovara pragmatičniji pristup politici.