fbpx

DALIĆ SU DOBRO UHLJEBILI Menadžeri Podravke imaju pravo na dionice vrijedne 100 milijuna kuna!

Na ima svoje funkcije, predsjednice Uprave, Martina Dalić će u džep spremiti skoro 20 milijuna kuna.

Počela je ‘sezona’ opcijskih dionica za Podravkine menadžere koji će korištenjem tog sustava nagrađivanja doslovce preko noći postati milijunaši, piše portal Danica.

Predsjednici uprava Podravke i Belupa u petogodišnjem mandatu imaju pravo na po 35.000, a članovi uprava na po 25.000 opcijskih dionica. Kompanijski potpredsjednici pak svake godine mogu dobiti 2.000 opcija.

Koprivnički tjednik Glas Podravine i Prigorja u ovotjednom je broju donio veliku analizu opcijskih dionica u Podravki i izračunao na koliko tih dionica menadžeri imaju pravo.

“Prema revizorskom izvještaju kompanije za 2019. godinu, broj neizvršenih dioničkih opcija je 189.217. Tijekom 2019. godine iskorišteno je 50.027 opcija”, piše Glas.

Menadžeri Podravke tijekom prošle godine uopće nisu koristili opcijske dionice. Tjednik je izračunao kako ovog časa imaju pravo na ukupno barem 200.000 opcijskih dionica.

Kako je u petak cijena Podravkine dionice na Zagrebačkoj burzi bila 550 kuna, ispada kako odabrani krug od 20-ak menadžera može dobiti opcijske dionice tržišno vrijedne više od 100 milijuna kuna!

S obzirom da je premijer doveo Martinu Dalić na mjesto predsjednice Uprave, ona ima pravo na 35.000 opcijskih dionica Podravke od kojih svaka stoji 550 kn. To znači da će ona samo od toga u džep spremiti skoro 20 milijuna kuna

Plenković je očito znao gdje uhljebljuje Martinu Dalić.