fbpx

DORH-u u Zadru nije sumnjivo zapošljavanje za koje Peroš nije dobila suglasnost Županije

Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač proslijedio je medijima odgovor iz Općinskog državnog odvjetništva na njegov zahtjev za ispitivanje okolnosti novog zapošljavanja u Narodnom muzeju Zadar. Na prijavu koju je podnio još u rujnu, nedavno mu je stigao odgovor prema kojem ODO ne nalazi sumnje da bi ravnateljica Renata Peroš počinila kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. Priopćenje objavljujemo u cijelosti.


Protuzakonita zapošljavanja u Narodnom muzeju prestao sam brojiti kada je brojka prošla 8. Sve je to uredno prijavljeno represivnom aparatu i naprosto je smiješno čitati pravorijeke u kojima se rabe fantastične konstrukcije kako bi se amnestiralo odgovornu osobu direktoricu Renatu Peroš. Neovlašteno se zapošljava, neovlašteno se iznajmljuje atrij Providurove palače, jede se i pije na račun reprezentacije… Koga je to Renata zadužila i čime? Kad se odgovori na to pitanje i uzme u obzir ovakvo ponašanje represivnog aparata dolazi se do jednostavnog zaključka pod čijom je kontrolom isti. Neki mogu raditi što ih je volja, otuđivati sredstva od energetske obnove koju je sufinancirala županija pa i dalje raditi toj istoj županiji, biti ravnateljica županijske agencije… A ostali? Ne dao Vam Bog da ste protiv vladajućih, da upozoravate na njihov klijentelizam, nepotizam i kriminal.

Onda će se represivni aparat usmjeriti na vas gledajući svaki korak što ga napravite, kontrolirajući svaki zarez u onome što ste izrekli. Tražit će povod i način za iživljavanje i zastrašivanje. Tako dok jedne amnestiraju drugima upada 6 policajaca u 6 sati ujutro u kuću, vrše pretres zbog satirične objave na facebooku. Podsjeća li Vas to na neka povijesna vremena? Pojedinci u državnom odvjetništvu i načelnici u policiji od represivnog aparata rade Gestapo HDZ-a, sve da bi ostvarili osobne probitke, napredovanje uz poguranac politike. Ti i takvi zagađuju sustav, ne bi trebali biti ni policajci, ni državni odvjetnici a kamoli načelnici i rukovodeći kadar u sustavu.

Na žalost nisu u manjini. Ili većina šuti? Povijest se ponavlja?