fbpx

GRMOJA SE RASPLAKAO: Studentice fizički napadnute u središtu Zagreba – skupljale potpise za Troskota

Dvije mlade volonterke Mosta, inače studentice, napadnute su fizički na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, kada su skupljale potpise za Zvonimira Troskota.

Vrlo brzo prolaznici su ga oborili, a reagirala je i policija.

“Predobre su, došle su tu volontirati, pomagati i onda ih netko tu usred grada udara. Užasno je to, ne mogu”; kazao je suznih očiju Nikola Grmoja, piše Dnevnik.hr.

Jedna od svjedokinja napada kaže kako je napadač prvo iz čista mira napao jednog volontera da bi se potom okomio na dvije djevojke.

“Dečko je potpisivao, onda je neka osoba došla pa je prvo njega gurnula i krenula je na njih dvije. Jednu je u glavu udario, a drugu je baš udarao”, kaže šokirana svjedokinja.

O svemu je Grmoja na Facebooku objavio:

Studentice i prekrasne djevojke Magdalena i Lea, koje su svoje vrijeme odlučile izdvojiti kako bi volonterski skupljale potpise za Most, brutalno su napadnute od strane nepoznatog napadača.

Teže ozljede su spriječene reakcijom prolaznika.

Svi smo pod šokom, a posebno sam tužan jer se radi o divnim djevojkama koje od volontiranja za Most nemaju nikakvu osobnu korist.

One su ono najbolje što ovo društvo ima, mlade i pametne, budući akademski građani ove zemlje koji svoje slobodno vrijeme ulažu u promjene u Hrvatskoj.

Sve ovo me osobno jako pogodilo ali nas neće obeshrabriti niti zastrašiti.

Još uvijek ne znamo je li napadač od nekoga poslan, ali naš Josip Matić kaže da mu se čini da je dobro znao što radi.

Kako god bilo nastavljamo jako, nastavljamo radi mladih ljudi koji nas podržavaju i koji u najvećem broju stoje upravo uz Most!

A svima onima koji će možda u budućnosti pokušat ovakvo nešto napraviti poručujem da ćemo znati štititi naše mlade volontere!