fbpx

HDZ ELITA Ratko Maček živi u luksuznom stanu u Šestinama, ali nema za režije

Nekadašnji Sanaderov spin doktor i marketinški mag zadnjih godina nije eksponiran u javnosti. Koji put bi bio spomenut na stranicama crne kronike u kontekstu ostataka sudskih optužnica za marketinška namještanja u doba bivšeg premijera Ive Sanadera. U studenom prošle godine mediji su javili kako je iz sudskog postupka izašao s oslobađajućom presudom. Nepravomoćno je u procesu Fimi medija jedini dobio uvjetnu osudu.

Iako Maček više nije poslovno aktivan (iza njega je groblje privatnih tvrtki) zadržao je luksuzan životni stil.

S drugom suprugom i kćerkicom živi u luksuznom stanu u zagrebačkim Šestinama, koji se prostire na dvije etaže. Tako ima dva stambena prostora u podrumu površine 47,18 m2 te površine 69,87 m2, ukupno 117,05 m2, te dodatno četverosoban stan kojem pripada spremište i lođa te vrt ukupne površine 116,79 m2 te dva parkirna mjesta.

No za luksuzi stan novaca ima (jer ga je kupio bez ikakvog kredita), ali za režije očito ne. Nakon što mu je zaprijetila ovrha zbog neplaćenih računa za vodu, sada se ista situacija ponavlja s računima za pričuvu, otkriva portal Imperijal.

Radi se o neplaćenim računima tvrtki Upravitelj-stan za pričuvu u mjesečnom iznosu od 468,20 kn. Kako Maček nije plaćao račune od veljače do rujna prošle godine iznos se popeo na 2.809,20 kn. Ovrhovoditelja zastupa zagrebačka odvjetnica Dunja Belaić Goleš koja traži ovrhu općenito na imovini ovršenika. Mačeka se tereti i za dodatne troškove u iznosu od 800 kuna koliko su obračunati troškovi s PDV-om javnog bilježnika i odvjetnika te za dodatne predvidive troškove u iznosu 662,50 kn.