fbpx

HDZ-ov naputak kandidatima na lokalnim izborima: “Hvalite Vladin covid-dodatak!”

Premijer Andrej Plenković silno se trudi uvjeriti javnost da covid-dodatak, odnosno jednokratna novčana potpora koja će se umirovljenicima isplatiti par tjedana prije izbora, nema veze s izborima.

“Ovime ne kupujemo glasove umirovljenika. O ovome dugo razgovaramo, ovo je odgovaran potez vlade”, izjavio je premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković kad su ga novinari pitali zašto se s covid-dodatkom za umirovljenike čekalo do izbora.

No dok Plenković pokušava uvjeriti ljude da ovo nije predizborni potez, mail koji je procurio iz HDZ-a govori suprotno.

Naime HDZ-ovim predsjednicima temeljnih ogranaka u Zagrebu stigao je mail koji je poslao šef zagrebačkog izbornog stožera te stranke Zvonimir Milas. On u mailu, do kojeg je došao Jutarnji list, HDZ-ovcima daje upute pred službeni početak predizborne kampanje.

On u tom mailu naglašava važnost osobne komunikacije s biračima koje će, kako je napisao, biti unatoč koronavirusu.

Potkupljivanje u svrhu izborne kampanje

“Preporuka i zagovor našega aktivnog članstva jamstvo je za uspjeh na izborima”, piše Milas. Pozvao je HDZ-ovce da se uključe u kampanju osobnim i telefonskim razgovorima sa simpatizerima HDZ-a.

“Molim vas da komunicirate sa svojim prijateljima, znacima, susjedima, rođacima, na radnom mjesto, u umirovljeničkim, društvenim i kulturnim udrugama, u klubovima i zavičajnim zajednicama politiku naše stranke i politiku našega gradonačelničkog kandidata Davora Filipovića.”

No najzanimljiviji dio je na kraju maila. Tamo se eksplicitno HDZ-ovcima spominje da umirovljenicima u kampanji pričaju o covid-dodatku. Onome koji, navodno, nema veze s izborima. Uz to, Milas, u toj zadnjoj rečenici maila navodi i da se u privitku maila nalaze informacije o covid-dodatku o kojem HDZ-ovci imaju pričati penzionerima.

“U prilogu (PDF) vam šaljem informaciju o vladinom covid-dodatku za umirovljenike – za najranjiviji sloj našega stanovništva te vas molim da informaciju komunicirate sa svima onima u vašem okruženju na koga se ona odnosi“, zaključuje Milas u mailu HDZ-ovcima.