fbpx

IZA SVEGA STOJI PREMIJER! Plenković grli suprugu vlasnika tvrtke kojoj je Beroš dao milijune!

Poduzetnica Maja Kojundžić na svom Facebok profilu objavila je 2018. slike s hrvatskim premijerom koje su nastale u Londonu. Njen je suprug Zagrepčanin Vinko Kojundžić, vlasnik tvrtke Cuspisa, kojem je Beroš dao milijune za portal Cijepise napravljen na besplatnom predlošku. On ima i britansko državljanstvo a posjeduje stan u otmjenom četvrti.

U svijetlu najnovije afere pozornost portala Imperijal su privukle više nego srdačne slike Maje Kojundžić i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića snimljene u Londonu 11. srpnja 2018. godine.

Maja Kojundžić je na svom Facebook profilu tada napisala:

‘S Premijerom o biznisu, nogometu i povratku u ???? i nas fra Ljubomir Šimunović, dusa i srce nase HR zajednice u UK, kako ga najbolje opisa Premijer ??? #croatian #primeminister #FIFAWorldCup #russia2018 #goldmedalforcroatia ????’

Ona je ujedno sa suprugom i sama direktorica u londonskoj tvrtki London Cuspis koja je sve do prošle godine bila vlasnica zagrebačkog Cuspisa kada je jedini vlasnik postao Vinko Kujundžić.

Plenković ih doveo u Zagreb

Iz ovog posta Maje Kojundžić proizlazi kako je ona osobno s hrvatskim premijerom dogovorila povratak u Zagreb i Hrvatsku. Naime, ministar Vili Beroš branio se kako je Cuspis počeo raditi za Ministarstvo zdravstva u vrijeme kada on nije bio ministar. To formalno odgovara istini jer je Cuspis počeo projekte u mandatu bivšeg ministra Milana Kujundžića. U to vrijeme je ministar Vii Beroš bio pomoćnik ministra Kujundžića.

Također, Cuspis na svojim web stranicama emitira video priloge u kojima CUS, odnosno sustav Centralni upravljački sustav hvale ne samo bivši i aktualni ministar zdravstva već i osobno premijer Plenković.

Podsjetimo kako je i CUS radila tvrtka Cuspis u suradnji s informatičkom tvrtkom In-com. Sve do izbijanja afere u medijima zanimljivo je kako je ministar Beroš pokušavao nevješto sakriti podatak tko je radio na platformi ‘Cijepise’.

Skrivanje istine

To skrivanje je tim bizarnije uzme li se u obzir da je na web stranici Ministarstva zdravstva dostupan dokument od 30. prosinca 2020. iz kojeg je vidljivo kako ministar Beroš potpisuje dokument u kojem daje upute kako za tehničku podršku svi koji nisu spojeni kpoz BIS u sustav eZEDLIH i eCIJEPIH trebaju kontaktirati Vinka Kojundžića te Maju Smolčić. U toj instrukciji upisani su i njihovi mobiteli kao i mail adrese.

Maja Kojundžić inače je rođena u Brčkom u kojem je živjela do rata. Potom se preselila u Slavoniju pa Zagreb. U brojnim medijskim ili istupima na društvenim mrežama predstavlja se kao poduzetnica, supruga i mama koja živi na relaciji Zagreb – London – Sarajevo.