fbpx

KAKAV JAD – HDZ ‘sićom’ potkupljuje umirovljenike pred izbore. Ako to ‘popuše’, bolje ne zaslužuju

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković primio je predstavnike umirovljenika u Banskim dvorima na kojem je dogovoreno da umirovljenici dobiju jednokratno primanje tzv. covid dodatak. Iako covid kriza traje već više od godinu dana, Plenković umirovljenicima baca mrvice na stol dva tjedana prije lokalnih izbora koji će se održati u svibnju.

Iznos primanja će biti određen po kategorijama, odnosno po visini mirovine.

– Riječ je o nekoliko kategorija umirovljenika. Pa smo dogovorili da onima koji imaju do 1500 kuna da im se isplati 1200 kuna. Onima kojima je od 1500 do 2000, da se isplati jednokratno novčano primanje od 900 kuna. Oni koji imaju od 2000 do 3000 kuna, dobit će 600 kuna, i oni koji imaju između 3000 i 4000 kuna da im se isplati 400 kuna.

Ovo jednokratno primanje nije oporezivo i ne može biti predmet ovrhe, rekao je premijer.

Mislim da je premijer vrlo opširno objasnio Covid dodatak. Početak isplate se predviđa 30. travnja, rekao je ministar Aladrović.

O kako bijednom iznosu se radi govori i podatak da primjerice za 400 kuna, koliko će dobiti ‘najbogatiji’ umirovljenici, oni mogu kupiti 20-ak konzervi tunjevine, od kojih jedna stoji između 15 i 20 kn. Ili desetak Fructalovog sirupa za razrjeđivanje.

Covid dodatak je komentirao poduzetnik i bivši tv voditelj Hamed Bangoura:

– E dragi moji umirovljenici. Prosjek mirovina u Hrvatskoj je 2880 kn. Naglasak na prosjek. Da nitko od ovih vaših predstavnika ne upita ministre znaju li uopće kako je živjeti s tih 2880 kn prosjeka?! I opet, naglasak na prosjeku. Covid dodaci su Vam podijeljeni, ljubav između Vlade RH i vaših umirovljeničkih stranaka na vrhuncu. Za izbore spremni! Vuk sit, ovce i dalje na broju. To je Vama Vaša borba dala nakon 30 godina kupovine Vaših glasova mrvicama s njihovih stolova.”