fbpx

KAKO JE KOVAČEVIĆ KĆERI ‘SREĐIVAO’ AUTO: “Tata, odabrala sam Alfu Romeo. Mogla si uzeti Mercedes”

Bivši šef Janafa trenutno se nalazi u istražnom zatvoru ponovno zbog sumnje da je primao mito. Ovoga puta USKOK je otkrio novu i još prljaviju aferu, nekoć uglednog moćnika.

U javnost su procurile poruke između Kovačevića te poduzetnika Ivana Širića. Stan u luksuznom Ban Centru, stan na splitskom splitskom Žnjanu, Alfa Romeo Giulietta za kćer te najam Lexusa za sina, samo su neki od “poklona” Širića za Kovačevića koji su mu omogućili posao vrijedan 30 milijuna kuna.

Dvojac se nije potrudio ni sakriti dokaze, pa je auto od Kovačevićeve kćeri platio sam Širić, točnije njegova tvrtka Cefis. Iz poruka koje su razmijenili Kovačević i kći jasno se vidi kako mu ona javlja koji automobil želi.

“Tata, ja sam odabrala“, zabilježili su istražitelji, piše Jutarnji.

Kći ga je do najsitnijih detalja izvijestila kakav auto želi, od boje, autokuće pa sve do cijene. Automobil je tvrtka Cefis platila u iznosu od 190 tisuća kuna. Kovačević nije bio baš zadovoljan što kći kupuje maleni Romeo, a ne Mercedes, no ona je dobila što je htjela.

Najam Lexusa njegova sina, firma Cefis platila je 150 tisuća kuna u posljednjih pet godina.

Spomenute nekretnine u Splitu i Zagrebu, formalno glase na Širićevu tvrtku, no koristio ih je Kovačević. USKOK je i u posjedu SMS poruka iz kojih se jasno vidi kako je sa prodavateljima spornih nekretnina pregovarao Kovačević, a ne Širić.

Iz poruka se da iščitati i kako Kovačević govori dizajnerici interijera da ne naručuje namještaj iz Italije “da nam ne donesu neki virus”. Podsjetimo, bivši šef Janafa u cijelosti poriče krivnju.