fbpx

KLISOVIĆ ODGOVORIO HDZ-U: Ne vidite jer vam se valja nova Fimi medija u Ministarstvu zdravstva

Odgovor kandidata za gradonačelnika Zagreba Joška Klisovića na prozivke iz HDZ-a Grada Zagreba nalazi se u objavi na njegovoj Facebook stranici, a ovo je priopćenje u cijelosti.

“Očito je moja današnja reakcija na kaos u cijepljenju na Zagrebačkom Velesajmu nažuljala stranku s presudom za korupciju, kojoj se upravo valja nova Fimi medija u Ministarstvu zdravstva. Dodjeljujete javni novac, novac građanki i građana, tvrtkama upitnih referenci za basnoslovne iznose u uvjetima kada je svaka kuna bitna za oporavak od pandemije. Da je danas na Velesajmu bio potpuni kaos znaju svi u Lijepoj našoj, osim zagrebačkog HDZ-a, dugogodišnjeg koalicijskog partnera Milana Bandića.

Ne vide oni kaos u cijepljenju, kao što nisu vidjeli niti kako nam grad guta klijentelističko-korupcijska hobotnica koju su hranili i podupirali svojim glasovima u Gradskoj skupštini. Ugrozili ste zdravlje i živote građana kaosom u organizaciji cijepljenja u kojem organizator nije osigurao poštivanje epidemioloških mjera. Opasno ste pojačali time rizik od širenja zaraze, a mene koji sam upozorio na to napadate da miniram borbu protiv koronavirusa. Imate li srama? Očito nemate.

Da, odgovorni za kaos su Andrej Plenković i Jelena Pavičić Vukičević, Vili Beroš i Zvonimir Šostar, šef Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, što možda niste znali, ali sada znate. Ovako šlampavom organizacijom pokazali ste da vas nije briga za živote i zdravlje građanki i građana ovog grada. Rezultat je ovo i Beroševe preplaćene platforme vrijedne preko 4 milijuna kuna. Jedino što od vas vidimo je međusobno prebacivanje odgovornost, no znajte krivi ste svi skupa.

Dopustio je premijer Plenković da mu se zdravstveni sustav raspada pred očima, da se gomilaju dugovi zbog kojih bolnice ostaju bez lijekova, a pacijenti bez terapija, da liste čekanja postanu najduže u povijesti, a zdravstveni djelatnici u nikad većem broju odsele iz zemlje. Poljuljani aferama u zdravstvu, HDZ-ovci mene prozivaju da ne znam za kakvu se dužnost natječem. A znaju li predsjednik Vlade i ministar zdravstva koje su njihove dužnosti? Po izjavama posljednjih dana, izgleda kako o ničem ništa ne znaju.“