fbpx

KOALICIJA SRCEM ZA ZADAR “Prostorni planovi trebaju biti temeljni dokumenti razvoja grada, sada služe za ispunjavanje osobnih želja”

Koalicija “Srcem za Zadar” u danas je na Narodnom trgu predstavila treći dio programa za lokalne izbore pod nazivom “Prostorno uređenje, javni prostor i promet”.

Program je predstavio Marko Vučetić, kandidat za gradonačelnika koalicije “Srcem za Zadar”, Helena Mikulandra, predsjednica Foruma mladih GO SDP-a i Antonio Baus iz Akcije mladih.

Baus je kazao kako “prostorni planovi trebaju biti temeljni dokumenti dugoročnog razvoja grada, ali i kako u Zadru i županiji služe za ispunjavanje osobnih želja uskog kruga agresorskih investitora koji su povezani s HDZ-om”.

– Prostorno planiranje, promet i komunalna infrastruktura trebaju biti u funkciji građana. Kada govorimo o tome trebamo imati na umu da nitko ne smije biti zanemaren. Oni koji su sada zanemareni su zadarski otoci koji zauzimaju 59 posto površine, ali svega dva posto stanovništva. o njima nitko ne vodi računa, a kolacija “Srcem za Zadar” vodit će računa o otočanima i otocima, o obiteljima i djeci, o starijoj populaciji i o biciklistima. to je sve ono što treba biti ugrađeno u prostorno planiranje, što treba biti vidljivo u prostoru i što treba služiti građanima. Prostorno planiranje nije ništa drugo nego poštivanje ljudskih prava, među ostalim je izjavio Vučetić, a kako koalicija “Srcem za Zadar” vidi prostorno planiranje i što žele napraviti s prostorom pogledajte u videu.