fbpx

KOVAČEVIĆ: “Budem li primoran govoriti, kraci skandala sežu do samog vrha Vlade. A onda će pasti svi”

‘Ako dođe trenutak i budem primoran govoriti, kraci tog skandala sežu do samog vrha Vlade. A onda će pasti svi’. To je nedugo nakon prvog izlaska iz pritvora osobi od povjerenja ispričao bivši šef Janafa Dragan Kovačević, govoreći o svojim saznanjima o izuzetno osjetljivim informacijama iz sfere trgovine nafte i plina.

A onda je koncem prošlog tjedna, potpuno psihički slomljen zbog drugog uhićenja, u teškoj drami, zasad bez ikakvih pregovora o uvjetima priznanja, Kovačević odlučio da je došlo vrijeme da progovori i počeo priznavati kazneno djelo iz drugog kraka afere Janaf.

“Dragan Kovačević je iznio dopunu obrane. I dalje postoji osnova za istražni zatvor, izvijestio je USKOK.

Time bi se u nevolji mogli naći puno političara koji su bili u sumnjivim poslovnim odnosima s Janafom, poput bivšeg ministra obrane Damira Krstičevića i njegove bivše tvrtke M San ili HNS-ovca Ivana Vrdoljaka od čije je tvrtke kupljen stan za mito Kovačeviću.

Mediji kalkuliraju da je u zamjenu za slobodu progovorio i o skandaloznoj pozadini tajnog izvoza nafte u Mađarsku u što je upleten ministar gospodarstva Tomisilav Ćorić.

U svakom slučaju, ukoliko je Kovačević propjevao ili to namjerava učiniti, u nevolji će biti mnogi sadašnji i bivši političari.