fbpx

PLENKOVIĆ NA METI OLAF-a! Podmićuje vodeće medije da ne bi pisali o korupciji i kriminalu vladajućih

Zastupnica karolina Vidović Krišto izvijestila je javnost da je uputila dopis Državnom sudbenom vijeću, Visokom Trgovačkom sudu i Ministarstvu pravosuđa sa zahtjevom za žurnim postupanjem u svezi sumnji u dramatične koruptivne radnje u pravosudnom sustavu.

Njezinu objavu donosimo u cijelosti:

“Glavnom direktoru Europskog ureda za borbu protiv prijevara OLAF (Europska komisija, Bruxelles), g. Ville Itälä, sam na njegovo traženje dopunila prijavu zbog sustavnog korumpiranja medija od strane Vlade RH.

Kao što je poznato hrvatska vlada putem različitih ministarstava, državnih agencija te tvrtki u državnom vlasništvu kroz različite, netransparentne radnje plaća visoke iznose main-stream-medijima (Večernji, Jutarnji, itd.) kako bi osigurala zaštitu svojih protuzakonitih rabota te uskratila hrvatskoj javnosti objektivno izvještavanje, na koje hrvatski građani imaju pravo.

Jedna od platformi preko kojih Vlada i navedeni mediji izvlače novce poreznih obveznika jesu tzv. tematske konferencije koje organiziraju Hanza media i Styria, a na kojima sudjeluju državni dužnosnici te državne monopolističke agencije, to jest tvrtke.

I u ovom slučaju utjecaj i manipuliranje medijima pričinjava izravno kršenje temeljnih načela Europske unije i načela vladavine prava. Hrvatski građani imaju pravo na objektivno informiranje, a upravo to pravo moćnici iz SDP-a i HDZ-a sustavno ograničavaju – izravnim i neskrivenim utjecajem na javne medije (HRT i HINA), te koruptivnim metodama na tzv. privatne medije.

U suzbijanju korupcije, uspostavi vladavine prava i jednakosti građana, koji su preduvjet za Hrvatsku blagostanja, slobodni mediji su neizostavan preduvjet. Zato ću se za slobodne i objektivne medije boriti svim dopuštenim demokratskim sredstvima”, piše Karolina Vidović Krišto.