fbpx

POTKUPLJIVANJE COVID DODATKOM NIJE USPIJELO! Dva dana prije izbora umirovljenici izlaze na ulice

Predsjednik stranke Umirovljenici zajedno, Milivoj Špika, otkrio je kako je predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, Veselko Gabričević, pristao na mizerni covid dodatak bez konzultacija s ostalim umirovljeničkim strankama radi osobnih interesa.

– Covid dodatak je trebao biti 5000 kuna, a ne par stotina kuna. Njega su trebali dobiti svi, i potrebiti, osobe s invaliditetom, nezaposleni…Ali vodstvo HSU-a očito ima svoje interese kad su na to pristali. Kada smo mi to čuli, pali smo u nesvijest, komentirao je Špika najavljeni covid dodatak u iznosu od 1.200 do 400 kuna.

– Ovaj covid dodatak koji ide desetak dana pred izbore je krajnje besraman. Mi ćemo 14 svibnja na Trgu bana Josipa Jelačića sazvati skup svih umirovljenika i svih potrebitih i reći ćemo što mislimo o svemu. On će biti u skladu s epidemiološkim mjerama. Nas će biti 25, a ostali će čekati tramvaj. Tako oni nas muljaju s covid dodatkom. Nas koji kritizirao ovu vladu premijer je nazvao talogom društvenih mreža, rekao je Špika.

– Ja sam se družio s Plenkovićem 2013. godine u kampanji za EU izbore. Nakon što je postao šef HDZ-a postao je druga osoba. A od kad je premijer, to je nešto strašno, smatra Špika.