fbpx

PRIJEVOD KORONA TESTA Četiri riječi HZJZ naplaćuje 125 kn: ‘Test result is negative’

‘Test result is negative‘. Ovako glasi “prijevod” antigenskog testa na engleski koji će od 7 travnja HZJZ naplaćivati 125 kuna po osobi.

Kao da izmučenim putnicima i rijetkim turistima nije dosta troškova i poniženja, od sad će im hrvatska država uzimati novac i za prijevod koji zapravo ne postoji! Svaku riječ napisanu na engleskom građani će Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo morati platiti 32 kune. Četiri riječi – 125 kn.

HZJZ je na svojim stranicama objavio nove cijene brzih antigenskih testova i PCR testova, a one vrijede od 7. travnja.

“Od dana 7. travnja 2021. u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo na snagu stupaju nove cijene mikrobioloških pretraga koje se pružaju na zahtjev pravnih i fizičkih osoba”, piše na stranicama HZJZ-a .

Test na SARS-Cov-2 RT-PCR koštat će 500 kuna, brzi antigenski test na COVID-19 150 kuna, a za prijevod nalaza na engleski jezik, kao što je već rečeno, morat će se platiti 125 kuna.

Podsjećamo, testiranje se provodi na temelju uputnice liječnika obiteljske medicine, epidemiologa ili uputnice liječnika specijaliste te se tada test ne plaća. Ako nemate uputnicu, testiranje je moguće na osobni zahtjev uz plaćanje.