fbpx

SLAVKO IZ SRINJINA: Žena mi je onkološki bolesnik, rekli su mi da nema lijeka za nju

Premda se pojedini građani žale da nisu mogli dobiti neki lijek, nakon što su veledrogerije obustavile ispostavu bolnicama zbog duga, ministar Vili Beroš je danas rekao da u ovom trenutku nema velikih problema te da se intenzivno radi na rješavanju nastalih problema.

No, informacije s terena govore nešto drugo. Tako je N1 razgovarao sa Slavkom iz mjesta Srinjine, koji je ustvrdio da je osobno osjetio posljedice nestašice lijekova.

Zbog supruge, koja je onkološki bolesnik, došao je kod liječnika po lijek za nju. Nakon višesatnog čekanja rekli su mu da lijeka nema i da će im javiti kad dođe.

“Čekali smo satima, rekli su samo da će pozvati kad dođe”

“Rekli su nam da dođemo u 9, došao sam malo ranije i čekao do podne i 12 minuta. Izašla je sestra i rekla da lijeka nema. Kad dođe, da će javiti. Kad će to biti, ne znaju. To je neki pametni lijek koji se uzima svakih 21 dan. Rekli su samo da će pozvati kad dođe. Danas još nisu zvali. Neće danas biti sigurno, tko zna kad će biti. Iznerviralo me jer smo čekali satima”, rekao je Slavko.

“Supruga taj lijek uzima svaki 21 dan. Rokovi će biti probijeni jer ona mora donijeti nalaze komisiji i onda oni produžuju. Čujem da se i drugi žale, izlaze i psuju da nema lijeka”, dodaje.