fbpx

USKOK PRIVODI I KRSTIČEVIĆA? ‘Sredio’ da informatička tvrtka gradi spremnike za naftu u JANAF-u

Novi Alfa Romeo Giulietta za kćer, najam Lexusa za sina, stan u luksuznom zagrebačkom Ban Centru te također novi stan na splitskom Žnjanu pokloni su koje je, prema najnovijim USKOK-ovim inkriminacijama, bivši direktor Janafa Dragan Kovačević primao od poduzetnika Ivana Širića u zamjenu za dobivanje oko 30 milijuna kuna vrijednih poslova održavanja informatičke opreme s Janafom.

Neslužbeno smo doznali kako USKOK istražuje i sumnjivo dobivanje poloa izgradnje naftnih spremnika koje je za vrijeme Dragana Kovačevića povjereno tvrtki bez ikakvih referenci, koja se bavi – informatikom.

Radi se o bivšoj tvrtki KING ITC gdje je upravljačke funkcije imao bivši ministar obrane Damir Krstičević.

Umjesto specijalizirane kompanije Đuro Đaković, ogromni posao s Janafom za izgradnju naftnih spremnika je dobio King ICT. Nitko nije proučio tko ga je u stvari i ako uopće izradio?

Naime, posao izgradnje terminala na Omišlju bio je vrijedan 240 milijuna kuna. Uistinu je nevjerojatno da je umjesto industijskoj kompaniji, kakav je Đuro Đaković, on povjeren informatičkoj tvrtki KING ITC.

Zanimljivo je kako je Kovačević kao razlog naveo kako je ponuda Đure Đakovića 30 milijuna kuna skuplja. No, po starom dobrom običaju namještanja poslova, nakon izbora ‘jeftinijeg’ ponuđača cijeli je posao – poskupio!

U cijeli je posao na kraju Janaf investirao oko 280 milijuna kuna, čak 10 milijuna kuna više nego je iznosila ponuda Đure Đakovića!