fbpx

USKORO UHIĆENJE IVANA VRDOLJAKA? Za namješteni posao Draganu Kovačeviću dao stan u Splitu

Bivši šef uprave Janafa Dragan Kovačević, koji je zajedno s više osoba ponovno uhićen u srijedu ujutro zbog sumnje u koruptivna kaznena djela, po sumnjama USKOK-a primao je mito u obliku nekretnina u zamjenu za namještanje poslova u ovoj državnoj tvrtki. Kako tportal doznaje, jedna od tih nekretnina nalazi se na splitskom Žnjanu – a ime njenog investitora u najmanju je ruku znakovito, piše t-portal.

Radi se, naime, o stanu u zgradi ‘Sunčani Žnjan’ na adresi Put Žnjana 14D, koju je nedavno izgradila istoimena tvrtka u vlasništvu bivšeg predsjednika Hrvatske narodne stranke Ivana Vrdoljaka i njegovog stranačkog kolege Klementa Bašića.

Informacije su zasad potpuno neslužbene, budući da detalji istrage vrlo sporo cure u javnost.

Tportal ipak doznaje da se radi o manjem jednosobnom stanu s balkonom, te pripadajućom garažom u podzemnoj etaži ovog luksuznog objekta.

Na parlafonu na ulazu u zgradu ne nalazi se Kovačevićevo prezime, ali nekoliko stanova označeno je tek brojkama.

Tportal je pokušao kontaktirati i Ivana Vrdoljaka, no on trenutno nije bio dostupan.

Stan na splitskom Žnjanu nije naveden u Kovačevićevoj imovinskoj kartici.

Tvrtku osnovali Vrdoljak i Bašić iz HNS-a

Tvrtku ‘Sunčani Žnjan’ Vrdoljak i Bašić osnovali su 2018. godine s početnim kapitalom od 20 tisuća kuna, zgrada u kojoj su izgradili deset stanova i dva poslovna prostora vrijedi oko 16,5 milijuna kuna. Sam Vrdoljak svojedobno je potvrdio da je prodajna cijena stanova bila oko 3 tisuće eura po kvadratu.

‘Prodaja ide dobro i mogu reći da ćemo pristojno zaraditi jer smo podigli nivo kvalitete gradnje u Splitu. Ja sam ušao u projekt naknadno, Bašić je već imao zemljište koje je kupljeno od privatnika, a nije bilo nikakvih prenamjena zemljišta’, rekao je Vrdoljak u listopadu 2019. godine.

Klement Bašić, inače, bivši je predsjednik HNS-a Splitsko-dalmatinske županije, a danas predsjednik Dalmatinskog regionalnog saveza Hrvatske narodne stranke te vijećnik u skupštini Splitsko-dalmatinske županije.

Podsjetimo, policija je jutros po nalogu USKOK-a ponovno uhitila bivšeg direktora tvrtke Janaf Dragana Kovačevića.

Uhićen je pod sumnjom na primanje mita za namještanje poslova.

Sumnja da je Kovačević primio dva stana kao mito, jedan u Splitu i jedan u Zagrebu.

Istražitelji sumnjaju da je jednoj tvrtki ugovorio posao, a onda kao nagradu za ugovorene poslove od te tvrtke dobio najmanje dva stana na dvije lokacije.

Po ovome ispada da je ugovorio posao za tvrtku svog stranačkog druga Ivana Vrdoljaka.