fbpx

VUČETIĆ: Ako dođem na vlast, odlaze svi koji su došli političkom voljom

Pred kampanja i osluškivanje volje birača prije izbora za gradonačelnika Zadra – teme su kojima su zaokupljeni manje-više svi kandidati za šefa Donatova grada. Kao jedan od ozbiljnih pretendenata za tu funkciju ističe se Marko Vučetić bivši saborski zastupnik i nezavisni kandidat kojeg podržava pet stranaka na čelu sa SDP-om. Gostujući u Studiju 4 poručio je “svima koji upravljaju poduzećima, segmentima i sektorima života grada Zadra i koji su političkom voljom došli, voljom podržavanja HDZ-a, da trebaju očekivati da će s tog mjesta i otići ako dođe na vlast”.

– Kad netko zauzme i dođe na neku političku funkciju, nužno je smijeniti sve one kadrove koji su provodili dotadašnje beživotne politike, rekao je kandidat za gradonačelnika Zadra koalicije “Srcem za Zadar” Marko Vučetić gostujući u Studiju 4 na HTV 4.

Vučetić je naveo da nitko na ovim izborima ne bi trebao biti nezainteresiran i hladan, jer građani godinama žive u laži i lažnim obećanjima koju pokušavaju razumjeti. Naveo je da grad treba destigmatizirati kao grad koji je utvrda HDZ-a i da pripada Božidaru Kalmeti. Nema afirmacije gradskog života bez antihadezeovskog pokreta, poručio je Vučetić.

Osvrnuo se i na to što očekuje koji će ga birači podržati. Vučetić je rekao da treba motivirati sve birače i one koji izlaze na izbore i koji nisu izlazili. Naveo je da računa i na nezadovoljne HDZ-ove birače, te ustvrdio da u Zadru nije bio niti jedan gradonačelnik koji je djelovao na dobro grada već su svi oni promovirali stranačke politike,

Ustvrdio je da nije član niti jedne strane.

– Nisam bio član niti jedne stranke, iako se HDZ zadnjih dana upire dokazati da sam bio član mnogih stranaka, rekao je Vučetić.

O tome kako se našao u lijevoj političkoj opciji Vučetić je odgovorio kako je oduvijek pripadao pokretu ili političkim opcijama koje su zainteresirane za socijalnu pravdu i solidarnost, no da ne može djelovati unutar stranačkih struktura. Nisam protiv političkih stranaka, ali moj put je nezavisan, svojim djelovanjem ukazujem da je čovjek bitniji od struktura, rekao je Vučetić gostujući u programu HTV4.

Poručio je svima koji upravljaju poduzećima, segmentima i sektorima života grada Zadra i koji su političkom voljom došli, voljom podržavanja HDZ-a, da trebaju očekivati da će s tog mjesta i otići ako dođe na vlast.