fbpx

VUČETIĆ: Branko Dukić je toliko nebitan da mu je kandidatura najavljena iz Šibenika, a loše vođena PR-om iz Splita

“Eto, večeras smo u Provjerenom čuli program HDZ-a za Zadar i pravosuđe u Hrvatskoj. U Zadru se na predstojećim izborima odlučuje o tome kakvo pravosuđe u Hrvatskoj želimo – ono koje kriminalcima konstruira nevinost ili ono koje štiti građane od kriminalaca. Izbori u Zadru su izbori na kojima se doslovno odlučuje o pravnoj državi”, napisao je na svom Facebook profilu kandidat za gradonačelnika Marko Vučetić.

Nadalje nastavlja, “Kada je izricana nepravomoćna oslobađajuća presuda Kalmeti, zadarski HDZ-ovci su, u nekontroliranoj ekstazi, prekinuli sjednicu Gradskog vijeća, koja se održavala istovremeno dok je sutkinja izricala presudu, kako bi proslavili ovu, po njihovoj reakciji, posve neočekivanu vijest.

Kada Kalmetini najbliži suradnici tako, potpuno nekontrolirano reagiraju, a oni ga ipak najbolje poznaju, sasvim je jasno kakvu su presudu očekivali.Ponavljam, na ovim izborima moj protukandidat nije Branko Dukić, nego Božidar Kalmeta i njegova ostavština. Branko Dukić je toliko nebitan da mu je kandidatura najavljena iz Šibenika, a loše vođena pr-om iz Splita. Njegova politika je politika posilništva, zato i pristaje da iznad njega bude Kalmeta, a ispod njih Zadar.

Uloga gradonačelnika nema veze sa zanimanjem ili zvanjem kandidata. Ironija me preplavi kada čujem pitanje hoće li Zadar izabrati liječnika (ginekologa) ili filozofa, jer bi to značilo da Zadar bira hoće li biti tretiran kao ženski spolni organ ili kao um.”, piše Vučetić.