fbpx

Zoran Mamić još se nije vratio u Hrvatsku

U petak 26. ožujka Zoran Mamić otputovao je iz Hrvatske. Još se nije vratio.

“Nije stigao sve riješiti, vratit će se početkom tjedna”, rekao je njegov odvjetnik Mijo Golub. Na pitanje može li biti konkretniji oko toga što to znači “početkom tjedna”, je li to utorak, rekao je – oko utorka.

Golub je prije nekoliko dana kazao da Mamić ima nekih obaveza u Kataru i Njemačkoj koje želi riješiti prije nego što bude pozvan na odsluženje kazne zatvora.

Putovanja prije odlaska u zatvor

Podsjetimo, Vrhovni sud potvrdio je pretprošli tjedan nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića. Zdravko Mamić je tako i pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, a njegov brat Zoran na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Nakon presude Zoran Mamić je dao ostavku na mjesto trenera Dinama, a kasnije je za kazao da će odslužiti kaznu na koju je osuđen.

“Presuda je bila nepravomoćna, ali otkako je postala pravomoćna, naglašavam da se i dalje ne osjećam krivim. Poštujem tu odluku i učinit ću sve što moram. Sad slijedi pravna borba i čekamo daljnje odluke. Kako odluče, tako će biti”, rekao je Mamić. U razgovoru za RTL kazao je i da će vidjeti postoji li mogućnost odgode, jer ima dijete od godinu dana. “U načelu sam spreman to što prije riješiti. Imat ću 50 godina, odradit ću tu kaznu i nakon toga želim normalno živjeti”, poručio je.

Mamić i dalje može slobodno putovati

Za putovanje Mamić nije imao nikakvih zapreka budući da je, unatoč pravomoćnoj presudi, još uvijek slobodan čovjek koji čeka da ga pozove sudac radi izvršenja kazne. Kako se to još nije dogodilo, Mamić može slobodno putovati i nema obavezu prema hrvatskom pravosuđu.

Da je Mamić osuđen na pet godina zatvora, morao bi odmah na izvršavanje kazne.