fbpx

BOTIĆ PRIJAVILA KRŠENJE PREDIZBORNE ŠUTNJE: “Jučerašnja remitenda Zadarskog lista podijeljena u noći sa petka na subotu po sandučićima kao HDZ promo!”

Marjana Botić prijavila je DIP-u kršenje predizborne šutnje od strane HDZ-a i Zadarskog lista. Njezino otvoreno pismo DIP-u prenosimo u cijelosti.

Poštovanje,

prosljeđujem upit i žalbu poslanu Državnom izbornom povjerenstvu, ne samo za skandal potrebe HDZ za kršenjem izborne šutnje u vezi njihova kandidata za gradonačelnika u Zadru, već posebno sa nevjerojatnom činjenicom kako se za promo koristi zadarska dnevna novina koja ukolikobi se otuđila sa kioska gdje se prodaje za 10 kn, to bi se smatralo kaznenim djelom! Kako je onda moguće da se ista ta novina koristi kao promo za HDZ?! Di ovo još ima osim u Hrvatskoj i Zadru?!

Srdačno,

Marjana Botić

———- Forwarded message ———

Šalje: Marjana Botić <marjanaseseljabotic@gmail.com>

Date: sub, 29. svi 2021. u 13:23

Subject: Jučerašnja remitenda dnevne tiskane novine Zadarski list podjeljena u noći sa petka na nedjelju po sandučićima kao hdz promo !

To: <dip@izbori.hr>

U Zadru danas, subota 29. svibnja 2021. smo na najmnogoljudnijem gradskom kvartu Bilom brigu mnogi zatekli jučerašnji dnevni zadarski list koji se prodaje za 10 kn, kao hdz promo?!

Molim vas da mi odgovorite kako je moguće dnevni list dijeliti gratisu sklopu kampanje za drugi krug za gradonačelnika budući je na naslovnici velika fotografija i promo naslov Branka Dukića,aunutra vjerojatno “usta moja hvalite me” članak?

(Bez obzira na činjenicu kako ne samo cijelu ovu kampanju za lokalne izbore, već i prošlih osam godina koliko aktivno djelujem u politici pa mogu svjedočiti taj “dnevni list” djeluje isključivo kao glasnik vladajuće partije i kao takav se financira iz gradskog i županijskog proračuna ipak je skandalozno da se to tako očito odvija pre svim građanima/kama grada Zadra)

Promo novina  kandidata za gradonačelnika stranke HDZ, podjeljena je u više ulaza u zgrade na Bilom brigu i same fotografije u privitku su sa dva različita ulaza, pa molim DIP da mi u što kraćem roku odgovorite:

Kako je HDZ došao u posjed viška zadarske dnevne novine? Koliko su platili, ako uopće jesu, tu remitendu i je li uopće moguće komercijalni dnevni list dijeliti kao stranački promo letak?

Kršenje izborne šutnje, budući smo novine dobili očito nakon noćne akcije dijeljenja u noći sa petka, 28. svibnja na subotu, 29. svibnja 2021. neću ni spominjati; jadno je koliko partiji HDZ dopuštate zloupotrebu vladajuće pozicije u Zadru i Hrvatskoj u cijeloj kampanji, ali još je jadnije da im to u poziciji kad se nalaze infiltrirani u svim institucijama Zadra/Hrvatske ovakva skandalozna dodatna promidžba uopće treba?!

Znači li to da puno ljudi već vidi ono što će DIP vjerojatno propustiti vidjeti?

U očekivanju brzih odgovora,

Marjana Botić