fbpx

DEMANTI TEKSTA “Organizirani kriminal u vrhu zadarske policije“

Objavljujemo demanti gospodina Josipa Sjauša na navode u tekstu “Organizirani kriminal u vrhu zadarske policije“ koji je objavljen 21. prosinca 2020. godine koji je uredništvu dostavljen od odvjetnika Borisa Jukića. Demanti objavljujemo u cijelosti.


Poštovani,

na vašem portalu, u rubrici Vijesti, 21. prosinca 2020. objavljen je tekst pod nazivom „Organizirani kriminal u vrhu zadarske policije“, s podnaslovom „Otkrivamo kako vrh zadarske policije zloupotrebljava ovlasti zbog privatnih poslovnih interesa kriminalnih skupina“ u kojem je tekstu u više navrata spomenut g. Josip Sjauš iz Zadra, Josipa Stadlera 2, u čije ime vam se obraćam (punomoć u prilogu) ovim zahtjevom za ispravak pogrešne informacije (demanti).

Potpuno je netočno da bi moja stranka, g. Sjauš, na bilo koji način bila povezana s osobama i radnjama koje opisujete u spomenutome članku.

Neistina je da je g. Sjauš „inicirao sve“.

Ne odgovara činjenicama ni tvrdnja da bi g. Sjauš, odnosno njegovo trgovačko društvo, Marios logistika d.o.o., bilo nešto dužno g. Branku Bunguru.

Upravo suprotno, Marios logistika d.o.o., unaprijed je, prema dogovoru, platila zakupninu za skladište Adria pa je kasnije, tijekom korištenja, od toga odbijana naknada za stvarno zakupljen prostor (po paletnom mjestu), tako da je na kraju g. Bungur, odnosno trgovačko društvo Zadarska pivovara d.o.o, ostao dužan iznos od 55.833,50 kn, o čemu, dakako, postoji računovodstvena dokumentacija.

Dakle, g. Sjauš, odnosno njegovo spomenuto trgovačko društvo, nije ništa dužno g. Bunguru, naprotiv, pa je već i iz toga jasno da svi daljnji navodi koji se odnose na moju stranku nisu logični i ne počivaju na činjenicama.

O činjeničnoj utemeljenosti ostatka članka g. Sjauš nema saznanja kao što nema nikakve veze s ljudima i opisanim događajima/radnjama koji se u njemu spominju.
Slijedom iznesenoga, tražimo da ovaj demanti objavite u prvom idućem izdanju na mjestu koje po svojem značaju i poziciji odgovara članku informacije iz kojega tražimo ispraviti te da sporni članak odmah uklonite s vaših stranica.

Boris Jukić odvjetnik