fbpx

EVO KOLIKO VJERUJU U MARTINU DALIĆ! HDZ-ovci se rješavaju dionica Podravke

Dolazak Martine Dalić na čelo Podravke nije unio optimizam kod suvlasnika tvrtke, malih dioničara. I ne samo kod njih. U poslovne sposobnosti Dalić ne vjeruju izgleda ni njeni stranački kolege, mali dioničari koprivničke tvrtke.

Indikativo je da umjesto da pričekaju da Plenkovićeva mezimica unaprijedi kompaniju pa da im cijena dionica poraste oni ih već sada prodaju.

Tako je članica uprave Podravke Ljiljana Šapina prodala je u ponedjeljak 2845 dionica za ukupno 1,57 milijuna kuna. Riječ je o ostatku od 5000 opcijskih dionica koje je Podravkina menadžerica i blagajnica koprivničkog HDZ-a dobila od kompanije potkraj ožujka.

Odmah je u tri dana prodala ukupno 2155 dionica te uprihodila 1,15 milijuna kuna. Preostalo joj je 2845 koje je, dakle, prodala jučer za 1,57 milijuna.

Sukladno menadžerskom ugovoru, naime, dobila je od Podravke 5000 opcijskih dionica po ponderiranoj cijeni od 352 kune. Kompaniji je morala platiti 1,76 milijuna kuna.

Liljana Šapina, sve u svemu, na prvom godišnjem opcijskom paketu zaradila je gotovo milijun kuna. Točnije, oko 960.000 kuna. Svake godine mandata u upravi ima pravo na 5000 dionica, kao i drugi članovi, piše portal Danica.