fbpx

Ivica Puljak, kandidat za gradonačelnika Splita: HDZ je u panici jer su ih građani prozreli

Kandidat stranke Centar za splitskog gradonačelnika Ivica Puljak izjavio je u četvrtak da su u HDZ-u u panici jer nemaju povjerenje građana koji su ih, kazao je, prozreli da im je ispred svega interes pojedinaca, a ne zajednice.

Puljak je iz Marmontove ulice poručio da su u HDZ-u iz panike aktivirali stranačku mašineriju, da troše desetke tisuća kuna i gradom distribuiraju letke kojima, tvrdi, šire laži ​o članovima Centra.

No, istaknuo je, ništa im neće uspjeti jer nemaju povjerenje građana​ koji su ih prozreli i prepoznali, znaju da im je ispred svega interes pojedinaca, a ne zajednice “i toga je građanima više dosta”.

​”​Jedini javni interes HDZ-a je javni interes Republike Irske. U nedjelju je povijesna prilika da se građani udruže i pobjede stranačku mašineriju. Bit će to pobjeda građanskog i pristojnog Splita protiv stranačke mašinerije​”, naglasio je Puljak.

Dodao je da u ponedjeljak, dan nakon drugog kruga izbora, počinje novo doba za Split kada će se probuditi kao grad pun nade i optimizma, grad koji ima perspektivu i budućnost.

​Novinare je zanimao njegov komentar na izjavu HDZ-ovog gradonačelničkog kandidata Vice Mihanovića da mogu koalirati čak i s Centrom, ali ne i s kandidatom za njegova zamjenika Bojanom Ivoševićem​, na što je ponovio da neće u koaliciju s HDZ- om ni Kerumom zato što su sve ove godine upropaštavali grad.

Upitan je li mu Ivošević teret, Puljak je rekao da je to mladi čovjek pun energije koji je za Split napravio možda i više nego jako puno aktivnih političara, ističući da je ponosan na obojicu kandidata za svoje zamjenike – Ivoševića i Antonija Kuzmanića.

Na pitanje gdje je Ivošević posljednjih dana, odgovorio je da radi i priprema se na ono što dolazi, a to je tranzicija jer će biti profesionalni gradonačelnik.

“Ja ću isto tako napustiti svoj posao na fakultetu i potpuno se posvetiti poslu gradonačelnika. Ovo je tranzicijski period za sve nas”, kazao je Puljak.