fbpx

Ovo su SMS poruke kojima pozivaju ljude da glasaju za HDZ, prijavite ih!

Građani prijavljuju kako su tijekom dana primili neželjene političke SMS poruke koje pozivaju na glasanje za HDZ-ove kandidate na lokalnim izborima.

“Uvest ćemo neradnu nedjelju jer svaka obitelj to zaslužuje! Sada je bitan Vaš glas za HDZ”, jedna je od tih poruka koja se šalje SMS-om. I druga poruka također poziva da se glasa za tu stranku.

Prijavite neželjene poruke

“Do sada je vlada uplatila preko 10 milijardi kuna za Covid potpore. Za nastavak stabilnosti unatoč Covid krizi, sada je bitan Vaš glas za HDZ”, stoji u drugoj poruci koju su primili građani.

“Za daljnji razvoj i povećanu produktivnost, a bez otpuštanja u gradskoj i državnoj upravi, sad je bitan Vaš glas za HDZ”, stoji u toj poruci.

Podsjetimo kako u slučaju zlonamjernih poziva, SMS ili MMS poruka korisnici imaju mogućnost upućivanja prijave svom operateru. Nakon što utvrdi sve potrebne činjenice operater ima obvezu proslijediti prijavu nadležnoj policijskoj upravi na daljnje postupanje.

Isto tako, neželjenom elektroničkom komunikacijom smatra se svaka izravna promidžba i prodaja uporabom automatskih elektroničkih komunikacijskih sustava, uključujući SMS i MMS poruke. Te poruke su dopuštene samo uz prethodno pribavljenu privolu fizičke osobe.