fbpx

PLENKOVIĆ O MOŽEMO: “Očito imaju nešto protiv ove Hrvatske”

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković komentirao je pobjedu Možemo i Tomislava Tomaševića u Zagrebu.

Upitan je li nazvao Tomislava Tomaševića i čestitao mu na dobivenom gradonačelničkom mandatu, Plenković je rekao: “Nisam još, ali budem.”

“Oni kažu da mijenjaju Zagreb da bi mijenjali Hrvatsku”

Ponovio je da je HDZ pobjednik lokalnih izbora.

“Nikad dosad HDZ nije dobio 15 županija. Vidim da su ovi iz Možemo počeli parafrazirati moju poruku iz 2016., kad sam rekao da mijenjamo HDZ da bismo mijenjali Hrvatsku, oni kažu da mijenjaju Zagreb da bi mijenjali Hrvatsku, očito imaju nešto protiv ove Hrvatske”, rekao je Plenković, ponovivši da je Vlada u pandemiji sačuvala radna mjesta, a osigurala i novac za obnovu nakon potresa.

“Moram još dobro osluhnuti koji to žanr promjene oni zazivaju, što bi to učinili bolje”, rekao je Plenković, dodavši da očekuje dobru suradnju s Tomaševićem.

Za pobjedu ljevice optužio Domovinski pokret

Komentirao je i Domovinski pokret.

“Mislim da se pokazalo da je cijela ta ideja stvaranja alternativnog pokreta poput HDZ-a u četvrtom desetljeću hrvatske neovisnosti besmislena. U političkom smislu dovodi samo do fragmentacije biračkog tijela, i na taj način omogućava kandidatima ljevice da kroz drugi krug pobjeđuju”, rekao je Plenković.

“Filipoviću su na televizijama namjerno krivo govorili ime”

“Mislim da moramo prvo gledati fakte, a onda te neke paušalne rečenice malo skraćivati. Kandidat HDZ-a u Osijeku koji je pobijedio je 1987. godište. Kandidat HDZ-a u Zagrebu, koji je po meni doživio takvu bezobraštinu da su mu na televizijama namjerno krivo govorili ime Ta vrsta bezobrazluka nije zabilježena”, rekao je Plenković.

Profesora Lalića nazvao “plaćenikom”

Analitičara i profesora s Fakulteta političkih znanosti, Dražena Lalića, nazvao je plaćenikom, koji dolazi na televizije kako bi gadio HDZ-ove kandidate.

“Sad će ljevičarski komentatori, nakon što su ga napadali u drugom krugu, opet maziti Škoru da i njegove jatake da napadaju HDZ”, rekao je Plenković pa optužio RTL i Novu TV da su u debatama namjerno krivo izgovarali ime HDZ-ovog kandidata Davora Filipovića.

Ima li televizija koja vam valja?, pitali su ga novinari.

“Ima ih puno”, odgovara Plenkovića.

Novinari su ga pitaju koje su to, no Plenkovićev glasnogovornik Marko Milić prekinuo je presicu i Plenković je otišao.