fbpx

Plenković proglasio pobjedu na izborima – nije spomenuo potop HDZ-a u Zadru

Premijer Andrej Plenković oko ponoći se pojavio u izbornom Stožeru HDZ-a u Zagrebu, gdje je ponudio osvrt na danas održane lokalne izbore. “Drago mi je čestitati svima koji su u njima sudjelovali, a posebno želim zahvaliti građanima koji su dali povjerenje kandidatkinjama i kandidatima HDZ-a”, počeo je premijer.

“Naš rezultat je jako, jako dobar, pobjednički, HDZ će ponovo iz ovih izbora izaći kako stranka koja u petoj godini mandata naše vlade u budućnosti ima najviše župana, načelnika i gradonačelnika” , kazao je Plenković, čestitavši HDZ-ovim županima koji su pobijedili u prvom krugu. Plenković je nastavio nabrajati uspjehe HDZ-ovih kandidata na izborima, spomenuvši Garija Cappellija i Anđelka Stričaka.

Pohvale za Filipovića

“Što se tiče gradova, mogu čestitati Ivanu Radiću na sjajnoj utakmicu u Osijeku gdje ide u drugi krug kao izraziti favorit. Čestitka i Vici Mihanoviću koji je drugi u prvom krugu. Tako je bio i Andro Krstulović Opara, pa smo u drugom krugu pobijedili. Dat ćemo mu maksimalnu podršku da i sada pobjedi“, kazao je.

Premijer se sjetio i svojeg kandidata koji je u Zagrebu dobio manje od 10 posto glasova. “Posebne čestitke Davoru Filipoviću koji je nova kvaliteta za stranku, jedan od ljudi rođenih sredinom 80-ih, koji se fantastično profilirao u ovoj kampanji. HDZ je pokazao da je najsnažnija politička stranka u Hrvatskoj koja uživa najveću podršku”, zaključio je premijer.