fbpx

PLJUŠTE OSTAVKE! Odlazi šefica ZG Holdinga, predaje se i Bandićeva desna ruka

Već prvog dana u Zagrebačkoj gradskoj upravi i ZG Holdingu svoje su kofere počeli pakirati stari Bandićevi kadrovi.

Ana Stojić Deban, predsjednica uprave Zagrebačkog holdinga, odlučila je već prvog dana staviti svoj mandat na raspolaganje novom zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću (Možemo!). Planira uzeti otpremninu od 96.000 kuna bruto i otići iz tvrtke.

Mandat je na raspolaganje stavio i čovjek od povjerenja pokojnog Milana Bandića, zaposlenik zagrebačke gradske uprave i pročelnik za obrazovanje, Ivica Lovrić.

Tijekom dana očekuju su ostavke i drugih Bandićevih pročelnika.

– Neki od sadašnjih pročelnika će ponuditi mandate na raspolaganje, neki će dati otkaz, no bez obzira na to, očekujem da postojeća gradska vlast informira novu vlast oko svega što je u tijeku. To je stvar demokratske kulture kada dolazi do promjene vlasti i to očekujem i od Gradske uprave i od gradskih poduzeća. Promjena modela upravljanja će zahtijevati tranziciju jer se ništa ne može napraviti preko noći. Ključno je da grad i dalje funkcionira i zato očekujem civiliziran prijenos vlasti. To znači da očekujem konstruktivnost i od pročelnika koji već sada najavljuju ostavke. Obećali smo da ćemo nove pročelnike birati na javnom natječaju, najavio je novi gradonačelnik Tomislav Tomašević.